Încă o lovitură pentru George Simion în prima zi a sesiunii parlamentare: un senator AUR a demisionat din partid

Senatorul Edvochia Aelenei și-a anunțat, în plenul Senatului, demisia din AUR. În timpul discursului, senatorul a izbucnit în plâns.

01 sept. 2022, 15:02
Încă o lovitură pentru George Simion în prima zi a sesiunii parlamentare: un senator AUR a demisionat din partid

Soțul senatoarei, deputatul Dănuț Aelenei, a părăsit AUR imediat după congresul în care George Simion a fost ales președinte unic al AUR.

Pe 22 martie, imediat după congresul AUR în care George Simion a fost ales preşedinte unic la partidului, deputatul Dănuţ Aelenei, soţul Edvochiei, a demisionat din AUR, acuzând faptul că viaţa i-ar fi fost ameninţată.

„Nu poţi să conduci o ţară, domnule Simion, dacă în interiorul partidului tău faci lucruri ilegale şi nestatutare. La Constanţa există un număr de 18 înregistrări luate în mod ilegal parlamentarilor AUR, înregistrări transmise, tolerate şi folosite împotriva mea tocmai de conducerea de partid. În ultimele zile am fost ameninţat verbal că o să fiu călcat de o maşină, dar nu pot demonstra acest lucru.

Chiar astăzi asupra mea şi soţiei a avut loc o încercare de atentat pentru care am dovezi. Drept urmare, în calitate de demnitar român, cer protecţia instituţiilor de specialitate pentru mine şi familia mea, într-un interval de 24 de ore. Din acest moment, îmi voi desfăşura activitatea ca deputat neafiliat în Circumscripţia electorală nr. 14 Constanţa”, a declarat Aelenei, în plenul Camerei Deputaţilor.

Dănuţ Aelenei a candidat la preşedinţia AUR la congresul extraordinar.

Citeşte şi: USR a depus moțiune simplă împotriva ministrului energiei, Virgil Popescu, susţinută de AUR şi Forţa Dreptei