Încă o lovitură primită de Volodimir Zelenski. A fost atacat de Vladimir Putin fix în locul în care a copilărit

Continuă dezastrul în Ucraina. Volodimir Zelenski a primit încă o lovitură. Armata lui Vladimir Putin a atacat și orașul de origine al președintelui de la Kiev. 

24 mart. 2023, 13:27
Încă o lovitură primită de Volodimir Zelenski. A fost atacat de Vladimir Putin fix în locul în care a copilărit

În noaptea de joi spre vineri, armata Rusiei a atacat orașul natal al lui Volodimir Zelenski, Krivoi Rog (Krîvîi Rih). Cinci drone kamikaze Shahed, de fabricație iraniană, au dezlănțuit prăpădul.

Șeful administrației militare a orașului, Oleksandr Vilkul, a făcut anunțul nefericit pentru Volodimir Zelenski, scrie presa internațională.

„În cursul nopţii, inamicul a lansat un atac masiv asupra Krivîi Rih cu drone Shahed”, a transmis Vilkul, pe contul său de Telegram. „Slavă Domnului că nu sunt victime”, a mai transmis oficialul urainean.

Krivoi Rog este un oraș industrial situat la aproximativ 420 de sud-est de Kiev: „toate infrastructurile importante, transportul public, instituțiile sociale și medicale din oraș funcționează stabil, în pofida atacului”, a transmis oficialul Regimului Zelenski.

De asemenea, atacuri în rafală au avut loc în această săptămână și în regiunea Odesa, sudul Ucrainei.

Pe 23 martie, în jurul orei locale 21:30, apărarea antiaeriană a Comandamentului aerian Sud a doborât două rachete ghidate sol-aer Kh-59 lansate de avioane de vânătoare ruseşti Su-35 din Marea Neagră, a anunţat autoritatea militară ucraineană din regiune.

De asemenea, în cursul nopții de joi spre vineri, forțele ruse au efectuat bombardamente masive asupra mai multor localităţi din regiunea Sumî. Astfel, a fost consemnat un bilanț provizoriu de cel puțin doi morți, zece răniți și mai multe distrugeri.

 

Volodimir Zelenski vrea și mai multe arme

 

Între timp, Volodimir Zelenski cere Occidentului să-i livreze noi arme. Preşedintele ucrainean a mulţumit joi europenilor pentru ajutorul lor militar, însă a avertizat că reticenţele în ceea ce priveşte furnizarea de rachete cu rază de acţiune lungă şi de avioane de luptă riscă să prelungească războiul.

Pe drumul său de întoarcere din regiunea Herson, în apropiere de frontul de sud, preşedintele Zelenski i-a contactat, prin videoconferinţă din tren, pe liderii europeni reuniţi la Bruxelles.