Încă o ţară ridică gard la frontieră împotriva imigranţilor

Austria a început lucrările la gardul care ar urma să fie ridicat de-a lungul frontierei de 1,8 km cu Ungaria, relatează marți Reuters.

20 sept. 2016, 10:28
Încă o ţară ridică gard la frontieră împotriva imigranţilor

Pregătirile, care implică și ridicarea unor tuburi verticale în care pot fi inserați stâlpii gardului, au început luni, dar încă nu s-a luat decizia de a construi bariera, a declarat un purtător de cuvânt al poliției din landul Burgenland, frontalier cu Ungaria.

Gardul de lângă punctul de trecere a frontierei de la Nickelsdorf va fi ridicat dacă Austria decide să activeze un set de măsuri speciale care să-i permită să respingă majoritatea solicitanților de azil atunci când ajung la frontieră.

Afluxul de migranți s-a diminuat mult față de anul trecut, când sute de mii de persoane plecate din Orientul Mijlociu din cauza războiului și a sărăciei s-au îndreptat spre Germania tranzitând statele balcanice.

Ungaria a construit între timp un gard la granița cu Serbia și țările balcanice au introdus propriile restricții la frontiere, în coordonare cu Austria, ceea ce în mare parte a dus la închiderea rutei balcanice spre Vestul Europei, informează Agerpres.

Citeşte şi Migranţii îşi diversifică căile şi mijloacele pentru a ajunge în Europa

După afluxul de anul trecut, când Austria a primit circa 90.000 de solicitanți de azil, peste 1% din populația sa, guvernul a anunțat că va permite doar unui număr de 37.500 de oameni să depună cereri de azil.

Numărul solicitanților de azil veniți în Austria a fost de 26.400 până luna trecută. Austria susține că astfel de garduri sunt necesare pentru gestionarea mulțimilor.

Autoritățile de la Viena au construit o barieră de 4 km cu un punct de trecere la frontiera cu Slovenia când aceasta a devenit principala rută vizată de migranți și au anunțat că vor ridica una și în Pasul Brenner, la frontiera cu Italia, dacă va fi necesar.