Încă o TAXĂ care încinge spiritele. Cât vom plăti de acum pentru APA DE PLOAIE. Este OBLIGATORIU

Publicat: Vineri, 17 August 2018 09:34 // Actualizat: Vineri, 17 August 2018 09:34 // Sursa: romaniatv.net

Puțini știu, însă românii plătesc deja bani buni pentru apa de ploaie. În Bucureşti, de exemplu, cantitatea de apă pluvială pentru persoane fizice este de 0,2 mc/mp/an, potrivit site-ului companiei Apa Nova, iar tariful pentru canalizare este 2,26 de lei / mc (TVA inclus). Astfel, o familie care trăieşte, de exemplu, într-un apartament de 50 de mp în Capitală plăteşte anual serviciile de canalizare pentru 10 mc de apă de ploaie, adică 22,6 lei.

Foto: specialarad.ro

Până acum, existau prevederi legale prin care românii puteau scăpa de taxa pe apă de ploaie prin hotărâre de Consiliu Local. Preşedintele Klaus Iohannis a semnat pe 26 iulie decretul privind promulgarea Legii pentru modificarea şi completarea Legii serviciului de alimentare cu apă şi de canalizare, potrivit căreia costurile generate de colectarea, transportul, epurarea şi evacuarea apelor pluviale vor fi suportate de utilizatorii serviciului, adică de populaţie.

Primarul Oraşului Găeşti, Grigore Gheorghe le atrage atenţia localnicilor că de acum Compania de Apă îi va obliga să plătească şi pentru apa de ploaie, iar el nu mai are nicio pârghie pentru a se opune.

Continuarea articolului pe capital.ro.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
gaesti Klaus Iohannis taxa apa de ploaie taxa apa pluviala taxe
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8332
RON
28 Mar
noapte 6 °
zi 19 °
Ultimele joburi adaugate
24 H