Încă o taxă eliminată de la 1 iunie 2023. Vești bune pentru români la început de concediu

Taxa de pod de la Fetești pe Autostrada Soarelui va fi suspendată de la 1 iunie 2023, potrivit unui proiect de ordin al ministrului Transporturilor Sorin Grindeanu. Conform proiectului, românii care merg spre litoral pe Autostrada Soarelui nu vor mai plăti taxa de pod la Fetești până la 31 august 2023.

24 mai 2023, 13:54
Încă o taxă eliminată de la 1 iunie 2023. Vești bune pentru români la început de concediu

Românii care vor merge în minivacanța de 1 iunie în stațiunile de la mare, folosind Autostrada Soarelui, nu vor mai achita taxa de pod la Fetești, conform unui proiect al ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu.

Suspendarea tarifului de utilizare a podului de la Fetești va fi aplicată pentru toate categoriile de vehicule, până când se vor termina lucrările de reabilitare a podului, dar nu mai târziu de 31 august 2023, se arată în documentul pregătit de Ministerul Transporturilor.

Eliminarea taxei de pod la Fetești va aduce o gaură la buget de aproape 52 de milioane de lei.

CNAIR anunţa că în luna februarie au fost reluate lucrările de reabilitare la Podul peste braţul Borcea, situat pe Autostrada A2, iar pe perioada lucrărilor, Calea II de circulaţie, sensul Constanţa-Bucureşti, între km 143+125 şi km 148+315, a fost închisă traficului, circulaţia fiind deviată pe Calea I, unde se va desfăşura în ambele sensuri. Printre lucrările principale ce vor fi executate se numără: frezarea sistemului rutier și refacerea acestuia, demontarea/montarea parapetului pietonal, refacere trotuar, etc.

Lucrările de realibilitare la podul peste brațul Borcea de pe Autostrada Soarelui se vor desfășura și în perioada sezonului estival, a precizat ministrul Transporturilor.

Contractul de reabilitare de circa 68 de milioane de lei a fost semnat în 2021 cu Asocierea MARISTAR COM SRL – HYDROSTOY AD, iar durata contractului este de 24 luni perioada de execuție a lucrărilor, iar perioada de garanție a lucrărilor de 60 de luni.