Încă o țeapă în infrastructura rutieră. Drumul de mare viteză așteptat de români nu va fi gata la timp

Construcția de autostrăzi rămâne o mare provocare pentru Guvernul României. Executivul o dovedește cu orice ocazie. Cea mai recentă, vizita premierului Nicolae Ciucă pe unul dintre șantierele din Oltenia. 

21 iul. 2022, 17:23
Încă o țeapă în infrastructura rutieră. Drumul de mare viteză așteptat de români nu va fi gata la timp

Prim-ministrul Guvernului PSD + PNL + UDMR a ajuns joi, 21 iulie, pe șantierele de pe Drumul Expres (DX) Craiova – Pitești, alături de Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor și primarul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu.

Tronsonul 1 al Drumului Expres Craiova – Pitești nu va fi gata la timp, a transmis premierul Nicolae Ciucă. Sectorul de drum trebuia finalizat în luna decembrie a anului curent, potrivit contractului.

Compania care are în lucru DX-ul se mai ocupă și de lucrările pentru Centura Bucureștiului și Centura Timișoarei.

„Niciunul dintre aceste proiecte nu merge cum trebuie”, a transmis Nicolae Ciucă.

„Aş vrea să fie cât se poate de clar, în acest moment, ţinând cont de premisele create, nu există scuze pentru absolut nimeni.

Trebuie să îşi îndeplinească obiectivele asumate prin contract şi trebuie să ducă lucrările la bun sfârşit. Nu există toleranţă pentru absolut niciun fel de întârziere”, a mai punctat Ciucă.

 

Ministerul Transporturilor dă vina pe firma de construcții

 

Compania care nu-și onorează contractele la timp ar putea primi încă un certificat negativ, a avertizat ministrul Transporturilor.

„Dacă nu schimbă rapid modul de lucru şi nu există o creltere rapidă a activităţii pe şantier va veni destul de repede şi al doilea cenrtificat negativ. Eu nu îmi doresc, şi niciunul dintre colegii mei nu îşi doreşte să rezilieze contracte. Îmi doresc ca aceste contracte, odată semnate, să fie duse la bun sfârşit şi asta înseamnă infrastructură terminată, dar nici nu putem să asistăm pasiv la faptul că se încalcă peridic termenele acestor contracte”, a declarat Grindeanu, reporterilor.

Compania care se ocupă de lucrări este din Italia, Tirrena Scavi.