Încă o veste proastă de la meteorologi: vine poleiul!

Publicat: Sâmbătă, 23 Noiembrie 2013 13:34 // Actualizat: Sâmbătă, 23 Noiembrie 2013 13:34 // Sursa: romaniatv.net

Meteorologii anunţă că de luni vor veni ninsorile în aproape toată ţara. Până la instalarea zăpezii, există însă pericolulul apariţiei poleiului. 

După precipitaţiile de duminică este aşteptat poleiul. De joi începe iarna propriu-zisă, cu viscol, spun drumarii ieşeni
Iarna va veni în forţă luni, anunţă autorităţile. Drumarii ieşeni au primit deja avertizări meteo pentru primele zile ale săptămânii.
„Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă ne-a trimis informări cu privire la vremea care ne aşteaptă. Am discutat cu firmele care şi-au adjudecat contractul de deszăpezire, să fie pregătiţi de intervenţie în orice moment", a declarat şeful Direcţiei Judeţene de Administrare a Drumurilor şi Podurilor, Daniel Minciună. Primul atac al iernii ar urma să aibă loc luni, când după precipitaţiile din weekend temperatura va scădea, aşteptându-se apariţia poleiului. De joi, ar urma să înceapă iarna propriu-zisă, cu precipitaţii abundente şi viscol. Temperatura va scădea, minima urmând să se cifreze la -7°C, iar maximele nu vor depăşi 7°C. Spre sfârşitul săptămânii viitoare, cerul se va limpezi, temperaturile continuând să oscileze în jurul valorii de 0°C. „Utilajele de deszăpezire sunt pregătite. Există şi material antiderapant pentru intervenţii. Până la 1 decembrie, vom avea la dispoziţie 75% din cantitatea de antiderapant contractată şi vom ajunge la 100% în prima parte a lunii decembrie", a precizat Minciună pentru Ziarul de Iaşi.

Activitatea de deszăpezire a drumurilor judeţene în următoarele patru sezoane va fi efectuată de asocierea societăţilor Eky-Sam Târgu Frumos şi Enviro Construct Iaşi, contra sumei totale de 15,9 milioane lei. În bazele amenajate se află 17 camioane cu sărăriţă, 11 autogredere, 6 autofreze şi 6 încărcătoare frontale. Alte 20 de utilaje sunt ţinute în rezervă, pentru situaţiile dificile.

Citeşte şi COMANDAMENT DE IARNĂ: Vin ninsorile, luni va fi emis COD GALBEN

loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
cod galben ninsori INMH ninsoare polei prognoza meteo
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
24 nov 19:17
Votează email 0 email
...vorbim despre 12….13 grade în orele amiezii, dar apoi vremea se răceşte şi în Bucureşti. Încă o veste proastă de la meteorologi: vine poleiul! Marţi răcirea vremii continuă, mai ales în regiunile extracarpatice....
1
EUR
4.8744
RON
25 Oct
noapte 12 °
zi 18 °
Ultimele joburi adaugate
24 H