Încă o victimă a anorexiei: Cum a murit o britanică de 26 de ani din cauza curei de slăbire

O tânără frumoasă şi strălucită, care ar fi putut face orice ar fi vrut pe lumea aceasta, a făcut în schimb greşeala vieţii ei când s-a apucat să ţină cură de slăbire.

04 apr. 2013, 08:36

Georgia Willson-Pemberton, de 26 de ani, s-a luptat patru ani cu anorexia după ce făcuse marea greşeală a vieţii ei, aceea de a slăbi luând medicamente pe care medicii nu i le recomandaseră. De fapt, în ambiţia ei de a avea o siluetă de fotomodel, ea nici nu apelase la ajutorul medicilor, ci îşi comandase prin internet pastile laxative.

Tânăra era o femeie frumoasă şi avea o siluetă aproape fără cusur. Avea 1,78 de metri înălţime, practicase diverse sporturi, iar în copilărie luase o medalie de aur la schi, concurând în lotul de juniori. Georgia a studiat la şcoli private, de elită, unde un an de studii costă aproximativ 30.000 de euro.

Între timp, Georgia a luat sute de pastile laxative, fără nicio recomandare medicală, cumpărate de pe internet şi s-a îmbolnăvit, scrie The Sun. Dar după ce a absolvit şi European Business School, în 2008, Georgia a început să umble din spital în spital, şi în Marea Britanie, şi în Statele Unite, pentru a se vindeca de anorexie.

Tânăra a ascuns pastilele laxative şi nu le-a spus părinţilor ei că ia aşa ceva, şi nici medicilor. Întâmplător, mama ei a găsit, când a mers în partamentul fiicei sale să ia nişte lucruri, aproximatv 200 de pastile de laxativ ascunse în cupele unui sutien. În tot apartamentul ei, erau mii de pastile laxative. Georgia ascundea laxativele chiar şi de medicii cărora le ceruse ajutorul, nemaifiind în stare să renunţe la ele. „Devenise dependentă de laxative”, a spus mama ei.

„Boala aceasta a consumat-o”, a spus tatăl Georgiei, Robert Wilson, la rândul lui, povestind ce se întâmplase cu fiica sa.

Georgia a murit de afecţiuni la stomac şi colon, după ce luase 80 de patile laxative în luna decembrie. Tânăra ajunsese la o greutate sub 45 de kilograme şi la un Indice de Masă Corporală periculos de mic, de 13,7.