Încă o victimă a unui câine agresiv, la Craiova

Un băiat de 16 ani a fost atacat în timp ce se plimba cu prietena lui şi cu animalul de companie al acesteia. Câinele a sărit la celălalt patruped, dar l-a rănit şi pe adolescent, informează România TV.

12 sept. 2013, 10:36
Încă o victimă a unui câine agresiv, la Craiova

„Am ieşit cu câinele la plimbare şi a coborât de pe o vale (!!!) un maidanez. Pur şi simplu ne-a atacat bichonul. Eu l-am luat să-l urc pe o maşină să nu vină şi câinele m-a zgâriat, pur şi simplu”, a spus tânărul.

„Eu am ţipat, m-am speriat foarte tare fiind cîinele meu şi prietenul meu. Ştiu că s-a mai luat şi de un vecin al meu care era cu o placă de skate”, a relatat prietena băiatului.

Adolescenţii au fost salvaţi de nişte trecători. Cîinele care i-a atacat era îngrijit de doi oameni ai străzii. „Poliţiştii fac cercetări pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor în care a avut loc incidentul. Iar dacă din cercetări vor reieşi aspecte care întrunesc elementele constitutive ale vreunei infracţiuni, se vor lua măsuri legale în consecinţă”, a precizat Alin Apostol, purtător de cuvânt al IPJ Dolj.

Animalul agresiv a fost ridicat de autorităţi şi dus într-un adăpost.

Tot la Craiova, acum câteva zile, un copil de doar un an şi jumătate a fost muşcat de cap de un maidanez.

Imediat după ce câinele vagabond l-a muşcat pe copilul în vârstă de un an şi jumătate, cineva din zonă a luat animalul şi l-a dus pe o proprietate privată, la o casă în construcţie. Acolo, nici angajaţii Serviciului de Salubritate şi nici Poliţia Locală nu au voie pătrundă, astfel că acum câinele este la adăpost.

Patrupedul l-a atacat pe micuţ când băieţelul se afla la plimbare cu mama sa. Câinele l-a muşcat pe acesta de ureche şi de cap, însă mama a intervenit la timp, iar leziunile nu sunt foarte grave.