Încă o zi de proteste la Mechel Câmpia Turzii. Foştii salariaţi se pregătesc de înmormântare

O nouă zi de proteste la combinatul Mechel, unde oamenii sunt supăraţi că au fost disponibilizaţi şi că nu şi-au primit salariile compensatorii. Joi va fi înmormântat unul dintre protestatari, care şi-a luat viaţa în ziua în care trebuia să semneze actele de şomaj.

07 mart. 2013, 10:07
Încă o zi de proteste la Mechel Câmpia Turzii. Foştii salariaţi se pregătesc de înmormântare

Zeci de persoane protestează în faţa combinatului Mechel din Câmpia Turzii, potrivit România TV. Oamenii protestează încă de săptămâna trecută, sunt foarte supăraţi şi strigă „vrem banii noştri” şi „hoţii-criminalii”.

Angajaţii sunt nemulţumiţi că nu şi-au primit cele 3 salarii compensatorii care trebuiau să le fie date imediat după disponibilizarea din luna ianuarie.

În plus, un alt motiv de supărare pentru foşti angajaţi Mechel este acela că fostul lor coleg, care s-a sinucis va fi înmormântat joi. Colegul care s-a sinucis în această săptămână avea 58 de ani şi trebuia să semneze actele de şomaj şi ar mai fi avut un an până la pensie.

Colegii lui spun că omul nu a mai rezistat şi şi-a luat viaţa. De altfel, protestatarii au adus şi un steag negru, de doliu. După protestele de joi, protestatarii vor merge la înmormântarea colegului.