Încă trei cazuri de infectare cu tulpina britanică. Bilanțul a ajuns la 59

Încă trei cazuri de infectare cu tulpina britanică au fost raportate în România de către Ministerul Sănătății, dintre acestea o singură persoană s-a întors recent din Marea Britanică. Bilanțul infectărilor a ajuns la 59.

09 feb. 2021, 14:29
Încă trei cazuri de infectare cu tulpina britanică. Bilanțul a ajuns la 59

Încă trei cazuri de infectare cu tulpina britanică.Este vorba despre o femeie de 35 de ani din București care a revenit din Marea Britanie, o femeie de 25 de ani din Cluj, care nu are istoric de călătorie și un bărbat de 85 de ani din Covasna, care nu are istoric de călătorie în Marea Britanie.

Citește și: Nou-născut infectat cu tulpina britanică de coronavirus în România. Bilanţul a ajuns la 56 de cazuri

Încă trei cazuri de infectare cu tulpina britanică.

”Ministerul Sănătății a fost informat astăzi de către Institutul Național de Sănătate Publică (INSP) – Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT) că au fost raportate încă 3 noi cazuri de infectare cu SARS-Cov-2, noua varianta UK – linia genetică B.1.1.7. Este vorba despre o femeie în vârstă de 35 ani din București care a revenit în țară din Marea Britanie la sfârșitul lunii ianuarie a.c., o femeie în vârstă de 25 de ani din județul Cluj, care nu are istoric de călătorie în Marea Britanie, și un bărbat în vârstă de 80 ani din județul Covasna, care, de asemenea, nu are istoric de călătorie în Marea Britanie. Până în prezent, CNSCBT a confirmat 59 de cazuri de infectare cu SARS-Cov-2, noua varianta UK – linia genetică B.1.1.7” , se arată în comunicatul transmis de Ministerul Sănătății.

Cum îți poți da seama dacă ești infectat cu virusul mutant

Tusea, durerile în gât și oboseala, cele mai frecvente simptome ale virusului mutant mult mai contagios din Marea Britanie. Tulpina britanică este mult mai contagioasă în comparaţie cu virusul care a adus pandemia. Oficiul pentru Statistici Naționale din Marea Britanie a publicat un raport care arată că oamenii infectați cu noua tulpină a coronavirusului au, în general, trei simptome specifice. Dacă în cazul SARS-CoV2 simptomele sunt extrem de variate, în cazul tulpinii britanice cel mai frecvent întâlnite sunt durerile de gât, tusea și oboseala. De asemenea, o parte dintre pacienți s-au plâns mai des de dureri musculare comparativ cu persoanele infectate cu coronavirusul “clasic”.

Potrivit The Guardian, pierderea gustului sau a mirosului sunt puțin probabile să indice o infecție cu noua tulpină. Datele prezentate în urma interviurilor realizate cu pacienți infectați cu noua tulpină au arătat că procentul celor care au avut ca simptome tusea a crescut de la 27% la 35%.