Încă trei licee din Capitală și-au suspendat cursurile din cauza COVID. Anunțul făcut de autorități!

Încă trei licee din Capitală vor avea cursurile suspendate, pentru combaterea infectării cu virusul SARS- CoV-2, a anunțat printr-un comunicat Prefectura Capitalei.

13 oct. 2021, 20:41
Încă trei licee din Capitală și-au suspendat cursurile din cauza COVID. Anunțul făcut de autorități!

Încă trei licee din Capitală și-au suspendat cursurile din cauza COVID. Cursurile față în față din trei unități de învățământ din București au fost suspendate, a informat miercuri Prefectura Capitalei.

Încă trei licee din Capitală și-au suspendat cursurile din cauza COVID. Anunțul făcut de autorități!

„Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă, în conformitate cu prevederile art. 2 alin. (2) și ale art. 6 alin. (2) și alin. (9) din Ordinul comun – Ministerul Educației (nr. 5338/01.10.2021) și Ministerul Sănătății (nr. 1082/01.10.2021) – pentru aprobarea măsurilor de organizare a activității în cadrul unităților/instituțiilor de învățământ în condiții de siguranță epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2, cu modificările și completările ulterioare, a constatat suspendarea cursurilor cu prezența fizică pentru 3 unități școlare”, se arată într-un comunicat al Prefecturii Capitalei.

Este vorba de Colegiul Național Aurel Vlaicu, Liceul Tehnologic Elie Radu și Liceul Tehnologic Mircea Vulcănescu.

Potrivit Ministerului Educației, până miercuri au fost confirmați, la nivel național, cu COVID 16.316 de copii din grădinițe și școli, dar și 5.425 de angajați din învățământ.

Activitatea cu prezență fizică este suspendată în peste 480 de școli și grădinițe din țară.

Numărul școlilor în care se învață față în față, dar cu cel puțin o clasă sau grupă în online este de 3.342. Numărul de copii care studiază online, indiferent de cauză, a ajuns la 459.284. Reprezintă aproximativ 15% din numărul total de elevi și preșcolari.

Rata de infectare în Capitală a depășit, miercuri, 15 la mia de locuitori.

O nouă zi fără paturi la secţiile de Terapie Intensivă pentru pacienţii infectaţi cu covid-19. Situaţia devine tot mai critică pentru bolnavii care se luptă să facă faţă bolii.

Potrivit Grupului de Comunicare Strategică, în data de 13 octombrie 2021, conform datelor existente în aplicația alerte.ms, la nivel național există 1566 de paturi de ATI destinate pacienților COVID-19. În București sunt avizate de DSP 336 paturi de ATI pentru pacienții de COVID-19.

De asemenea, la nivel național există o rezervă operațională de 158 paturi ATI destinate pacienților de COVID-19. Aceste paturi sunt activate, în dinamică, acolo unde numărul pacienților ATI depășește capacitatea secțiilor principale.

Citește și: Situația devine critică și în școli. Peste 16 mii de elevi și cinci mii de profesori și angajați în școli, infectați cu COVID!


loading...
Partenerii noștri