Încă un asistent medical răpus de COVID! Daniel Dobrițoiu avea doar 33 de ani

Cadrele medicale pierd pe zi ce trece lupta cu virusul ucigaș. Încă un asistent medical a murit după ce s-a infectat cu COVID-19. Daniel Dobrițoiu avea doar 33 de ani.

05 dec. 2020, 14:10
Încă un asistent medical răpus de COVID! Daniel Dobrițoiu avea doar 33 de ani

Daniel Dobrițoiu, un tânăr de 33 de ani care lucra ca asistent medical la Serviciul de Ambulanță Vâlcea, s-a stins din viață din cauza infecției cu coronavirus.

Starea lui de sănătate s-a înrăutățit la scurt timp, iar medicii nu au putut să mai facă nimic pentru a-i salva viața.

Anunțul trist a fost făcut de Ambulanța din Sibiu. „Suntem profund îndureraţi de trecerea în nefiinţă a celui care a fost colegul nostru, asistent medical Dobrițoiu Daniel, în vârstă de 33 de ani, angajat al Serviciului de Ambulanţă Județean Vâlcea, care a contribuit la salvarea de vieți. A căzut la datorie în lupta cu virusul COVID-19″.

Conducerea Federaţiei Naţionale Sindicale „Ambulanţa” din România, dar şi colegii din toate serviciile publice de ambulanţă – 11.000 de angajaţi – sunt alături de familia rămasă îndoliată şi îndurerată și de cei din Serviciul de Ambulanță Județean Vâlcea.

După moartea asistentului, în toate serviciile publice de ambulanță s-a declarat doliu. Angajații au ținut un moment de regulegere de un minut, sâmbătă, iar sirenele și sistemele luminoare ale ambulanțelor au funcționat constant în acel minut.

„Cu durere în suflet SAJ Suceava este alături de SAJ RM. Vâlcea la pierderea fulgerătoare la cele veșnice a colegului As med. Dobritoiu Daniel la numai 33 ani. Dumnezeu să-l ierte și odihnă veșnică. Drum lin spre îngeri, drag coleg”, a transmis un coleg de la Ambulanță.

Tânărul va fi înmormântat la cimitirul din satul Bârlogu, comuna Stoenești, județul Vâlcea.

 

Bilanț coronavirus 5 decembrie 2020. Încă o zi neagră: peste 8.000 de noi cazuri de infectare

Alte 8.072 de noi cazuri de infectare cu noul coronavius au fost raporate în ultimele 24 de ore în România. Numărul de decese raportate în ultimele 24 de ore este de 134.

Bilanț coronavirus 5 decembrie 2020. În România au fost înregistrate 8.072 cazuri noi de COVID-19 în ultimele 24 de ore şi 134 de decese. Numărul bolnavilor gravi, internaţi în Terapie Intensivă este tot mai mare, sâmbătă fiind internaţi 1.280 de pacienţi.

Până sâmbătă, 5 decembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 508.345 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 399.207 pacienţi au fost declaraţi vindecaţi.

Până astăzi, 12.186 de persoane diagnosticate cu infecţie cu SARS – CoV – 2 au decedat.

Citește și Încă un medic a decedat după ce s-a infectat cu coronavirus