Încă un blocaj la Pasajul Unirii, proaspăt redeschis. Un TIR a blocat circulația / Explicația lui Daniel Băluță, primarul Sectorului 4

Încă un eveniment nefericit la Pasajul Unirii, din București. Joi dimineață, traficul rutier a fost blocat, după ce un TIR  a rupt limitatorul de înălțime la intrarea în pasaj. 

08 sept. 2022, 10:21

După ce zilele trecute mai multe autocare au provocat blocaje din cauza limitei de înălțime impusă vehiculelor, la intrarea în Pasajul Unirii, șoferul unui TIR a repetat incidentul, în dimineața zilei de joi.

TIR-ul a agățat și a rupt limitatorul de înălțime de la Pasajul Unirii, abia reabilitat și redat în folosință de câteva zile.

Este al treilea incident similar în ultimele zi, după ce pasajul reabilitat de Primăria Sector 4 a fost redat circulației.

Limitatorul de înălțime indică valoarea de 3.5 metri, așa cum era și înainte de reabilitare, când nu s-au înregistrat însă astfel de incidente.

Primarul Daniel Băluța a reacționat în urma evenimentului.

„Înălțimea a fost verificată de Poliție, este de 3,54 m. Iar la interiorul pasajului, înălțimea e și mai mare, de 3,7 m în interior, așa cum prevede legea. Pasajul respectă întocmai standardele”, a declarat Daniel Băluță, pentru G4Media.

 

Avertismentul primarului Băluță, pentru șoferi

 

Băluță a avertizat pe pagina sa de Facebook încă de marți, 6 septembrie, după primul blocaj, cu privire la marcajele de circulație:

„Respectați regulile și semnele de circulație afișate clar încă de la intrarea în Pasajul Unirii!

Altfel, riscați să vă răniți, pe voi sau pe alți participanți la trafic, să vă avariați mașinile și să suportați cheltuielile de refacere pentru eventualele distrugeri provocate la acest obiectiv realizat și pus în siguranță de comunitatea Sectorului 4.

Ieri, un șofer de autocar a ignorat semnul de circulatie pe care era specificată clar înălțimea maximă pe care un autovehicul trebuie să o aibă pentru a putea intra în pasaj, și a rămas blocat în poarta de protecție de dinainte de intrarea în tunel.

Este bine totuși că nu s-a întâmplat ceva mai grav, însă nici nu vreau să mă gândesc ce s-ar fi întâmplat în pasaj, dacă nu era acest delimitator din fier pe care este afișată restricția de 3,5 metri înălțime?”, a mai declarat Daniel Băluță.

 

Pasajul Unirii nu este gata

 

Pasajul Unirii a fost redeschis duminică, 4 septembrie. Reabilitarea a costat aproximativ 12 milioane de euro. A fost abia o primă etapă a lucrărilor. Acesta vor continua cu planșeul Unirii, care trebuie consolidat.

Primarul Sectorului 4, Danieil Băluță, estimează finalizarea lucrărilor în cea de-a doua jumătate a nului 2024.