Încă un ciclist celebru recunoaşte că a trişat. Michael Boogerd s-a dopat 10 ani

Ciclistul olandez Michael Boogerd, unul dintre cei mai cunoscuţi rutieri ai fostei echipe Rabobank, a recunoscut că s-a dopat în perioada 1997-2007, într-un interviu ce va fi difuzat, miercuri seară, de postul public olandez NOS, relatează agenţia Mediafax.

06 mart. 2013, 13:39
Încă un ciclist celebru recunoaşte că a trişat. Michael Boogerd s-a dopat 10 ani

Michael Boogerd, în vârstă de 40 de ani, a recunoscut că a folosit EPO, transfuzii de sânge şi cotizon. Olandezul a mai spus că victoria de etapă de la La Plagne, din Turul  Franţei 2002, cel mai important succes din cariera sa, s-a datorat dopajului.

Pot să înţeleg că publicul percepe acum această victorie ca pe o înşelăciune”, a afirmat Boogerd, care a precizat că a utilizat produse dopante „doar în anumite perioade, mai ales în antrenamente şi înaintea competiţiilor„.

Eu vorbesc pentru mine, nu pentru alţii„, a declarat olandezul, care a refuzat să dea detalii cu privire la o reţea de dopaj.

Campion al Olandei în 1997, 1998 şi 2006, Boogerd a obţinut două victorii de etapă în Turul Franţei (1996 şi 2002), iar în 1999 a câştigat cursele Paris-Nisa şi Amstel Gold Race.

Michael Boogerd este al optulea membru al echipei Rabobank care mărturiseşte că s-a dopat.

Echipa Rabobank a fost redenumită în acest an Blanco Pro Cycling, după ce banca olandeză care susţinea formaţia s-a retras din ciclism în octombrie 2012, după scandalul de dopaj în care a fost implicat rutierul american Lance Armstrong.

Citeşte şi

Lance Armstrong RECUNOAŞTE că a trişat: „Da, m-am dopat, totul este din vina mea” VIDEO