Încă un CUTREMUR în Marea Egee UPDATE

CUTREMUR cu magnitudine 4 sâmbătă după amiază în Marea Egee după ce unul cu magnitudine de peste 6 s-a resimţit în mai multe ţări din Balcani. 

24 mai 2014, 14:59
Încă un CUTREMUR în Marea Egee UPDATE

UPDATE: Alte cutremure cu magnitudine 4 în Marea Egee

UPDATE: Replici multe ale cutremurului din Marea Egee în Turcia, încă un cutremur de 4.4 în Grecia.

CUTREMUR DUPĂ CUTREMUR în Marea Egee. Cutremurul a avut loc la ora 9h25min UTC, potrivit datelor publicate de Centrul Seismologic Euro-Mediteranean. Epicentrul cutremurului a fost localizat in Marea Egee, la cca. 260 km nord-vest de IZMIR (vestul Turciei). Seismul s-a produs la adancimea de 27 km , iar magnitudinea a fost de 6,9 grade pe scara bazata pe moment seismic. Cutremurul a fost urmat de mai multe replici cu magnitudini de peste 4,0 grade, dintre care cea mai puternica a avut loc la ora 9h31min UTC, magnitudinea acesteia fiind de 5,0 grade. Ultima, de 4.2, a avut loc sâmbătă la ora 17.00.

CUTREMUR puternic la Bucureşti: „S-au mişcat lustrele la greu”. Voi cum l-aţi simţit? VIDEO

Miscarea seismica a fost resimtita pe o arie larga in insulele grecesti din Marea Egee, in vestul Turciei (inclusiv la ISTANBUL), in mai multe tari balcanice dar si in sudul Romaniei. In Romania, miscarea seismica a fost resimtita in sudul Olteniei si al Munteniei, la CRAIOVA si in alte orase, inclusiv la BUCURESTI. Cutremurul s-a mai simtit la GALATI, DROBETA TURNU-SEVERIN, TURNU MAGURELE, CONSTANTA, precum si in mai multe localitati din judetele Ialomita si Calarasi. In sudul Romaniei, cutremurul a fost resimtit cu intensitati de cca. III pana laIII-IV grade pe scara Mercalli.