Încă un focar de pestă porcină în România. 28.000 de animale urmează să fie sacrificate

Este alertă într-o localitate din județul Sibiu, acolo unde a izbucnit un focar de pestă porcină la o fermă. Peste 28.000 de animale urmează să fie sacrificate.

23 ian. 2021, 16:00
Încă un focar de pestă porcină în România. 28.000 de animale urmează să fie sacrificate

Autoritățile sanitar veterinare din Sibiu sunt în alertă maximă după ce a fost confirmat focar de pestă porcină africană la cea mai mare fermă din orașul Avrig, deţinută de firma daneză Premium Porc. Peste 28.000 de animale urmează să fie sacrificate şi incinerate.

”Au fost constatate pierderi prin mortalitate peste limitele normale și s-au recoltat probe cu suspiciunea de focar de boală. După confirmarea focarului, prin analize de laborator, DSVSA Sibiu a stabilit planul de măsuri și a înștiințat producătorul pentru limitarea transportului de animale. Este cel mai mare focar de pestă porcină înregistrat în județul Sibiu. Din datele furnizate de reprezentanții firmei, pierderea este de peste 18 de mii de animale, echivalentul la 1000 de tone de carne de porc în viu”, a declarat pentru StirideSibiu Șerban Țichindelean directorul DSVSA Sibiu.

Centrul Local de Combatere a Bolilor Sibiu a instituit restricții privind circulația animalelor în zonă de supraveghere dată de localitățile: MÂRȘA, PORUMBACU DE JOS, PORUMBACU DE SUS, BRADU, GLÂMBOACA, NUCET, SĂRATA, CORNĂȚEL, RACOVIȚA, COLUN, SCOREIU.

Firma daneză la care s-a descoperit pesta pornică mai deține o fermă de porci în localitatea Veștem din județul Sibiu.

Citeşte şi: Focar de Pestă porcină africană într-o fermă din Vrancea. 30.000 de porci au fost afectaţi