Încă un FRONT în sud-estul Ucrainei. Un nou convoi de BLINDATE ruseşti a trecut graniţa

O coloană de blindate ruseşti înaintează în sud-estul Ucrainei, unde un nou front a fost deschis luni, a anunţat, miercuri, armata ucraineană.

27 aug. 2014, 09:32
Încă un FRONT în sud-estul Ucrainei. Un nou convoi de BLINDATE ruseşti a trecut graniţa

„Avem informaţii în legătură cu înaintarea, pe ruta Starobicevo-Telmanovo, a unei coloane formate din 100 de vehicule, printre care tancuri, blindate şi lansatoare de rachete multiple Grad”, a precizat, într-un comunicat, centrul de presă al Statului Major al armatei ucrainene.

Această coloană, „marcată printr-un triunghi sau un cerc alb”, se îndreaptă spre localitatea Telmanovo, la circa 20 de kilometri de frontiera cu Rusia şi la 80 de kilometri de Doneţk, bastion al forţelor rebele proruse.

Telmanovo este situat, de asemenea, la circa 40 de kilometri la nord de Novoazovsk, unde autorităţile ucrainene au stopat luni, potrivit afirmaţiilor lor, o coloană de blindate ruseşti. Forţele armatei regulate ucrainene şi cele separatiste proruse au făcut schimb, marţi, de focuri de artilerie şi duc în continuare lupte la sol.

Rebelii proruşi au anunţat, luni, lansarea unei contraofensive în sudul bastionului lor Doneţk, în ceea ce pare a fi o încercare de a încercui armata ucraineană.

Potrivit armatei ucrainene, o altă coloană formată din şase lansatoare de rachete ‘Grad’ şi din camioane cu combatanţi a pătruns pe teritoriul ucrainean dinspre Rusia, prin localitatea Dibrovka, situată la 110 kilometri est de Doneţk.

La Doneţk, trei civili au fost ucişi în ultimele 24 de ore, în explozii de obuze în cartierul Petrovski (vest).