Încă un lider ALDE cere demisia secretarului general Daniel Chiţoiu

Liderul ALDE Dolj deputatul Ion Cupă cere demisia imediată a secretarului general Daniel Chițoiu. El crede că acesta este principalul vinovat pentru situaţia actuală în care se găseşte ALDE, un partid fără candidat la alegerile prezidenţiale şi care este forţat să intre într-o alianţă cu Pro România, lucru neacceptat de foarte mulţi membri liberal-democraţi.

07 sept. 2019, 08:11
Încă un lider ALDE cere demisia secretarului general Daniel Chiţoiu

„În baza mandatului primit de la Biroul Politic Teritorial ALDE DOLJ, am cerut într-o conferință de presă demisia imediată a secretarului general Daniel Chițoiu. Faptul că tot mai mulți lideri județeni ALDE din Oltenia, și nu numai, exprimă public acelasi punct de vedere este un semn bun ca partidul nostru are resurse interne pentru apărarea identității sale și repunerea sa pe un drum politic care să reclădească încrederea sutelor de mii de oameni care ne-au acordat votul lor”, a scris deputatul Ion Cupă pe Facebook.

„Consider că, de urgenţă, domnul secretar general al ALDE, Daniel Chiţoiu, trebuie să-şi prezinte demisia. Există foarte multe argumente în susţinerea acestei solicitări”, a declarat deputatul Ion Cupă într-o conferinţă de presă. Acesta a precizat că problemele au început odată cu şedinţa prin care s-a decis ruperea colaborării cu PSD şi ieşirea de la guvernare, lucru cu care spune că a fost de acord. Însă, tot atunci, fără a exista discuţii pe marginea acestor propuneri, conducerea ALDE a aprobat ca partidul să renunţe la candidatura lui Călin Popescu Tăriceanu, susţinerea unui independent, dar şi o alianţă cu Pro România.

„Conducerea ALDE a luat nişte decizii foarte grele, atât pentru partid, cât şi pentru guvernare, dar şi pentru ţară. Iar lumea consideră acum, poate pe bună dreptate, că ALDE este vinovat. Dar ce s-a întâmplat la acea întâlnire? Delegaţia Permanentă a fost convocată în pripă. Eu am aflat, în calitate de preşedinte de organizaţie judeţeană şi vicepreşedinte la nivel naţional, despre deciziile care urmau a fi luate acolo de la o persoană care nu face politică!? Eu nu am crezut că zvonurile erau adevărate pentru că o parte din conducerea partidului îmi spunea altceva. Dar apoi am văzut ordinea de zi, unde trebuia să aprobăm ieşirea de la guvernare, ruprea protocolului cu PSD, alianţa cu Pro România, renunţarea la candidatură a domnului Tăriceanu, precum şi susţinerea unui candidat independent. Fără niciun fel de discuţie prealabilă. Toate erau aprobări! A fost pentru prima oară când am pus la îndoială capacitatea conducerii noastre de a conduce bine acest partid! (…) Lucrurile erau confuze. Nu a fost o dezbatere în partid pe marginea acestor decizii extrem de grele”, a precizat Cupă, care a recunoscut că, de atunci, nu a mai fost linişte absolut deloc în partid, iar „ALDE este într-o situaţie foarte grea”.
Parlamentarul doljean spune că nu este de acord cu colaborarea dintre ALDE şi Pro România. Deputatul susţine că opinia sa este împărtăşită de foarte mulţi colegi de partid. „Eu nu vreau să fiu într-o echipă cu domnul Ponta! N-am fost niciodată şi nici nu o să fiu. (…) Nu suntem de acord cu această alianţă cu Pro România. Pe mine mă interesează viitorul. Vreau să rămânem ALDE!”, a mai spus liderul ALDE Dolj, citat de indiscret.ro.