Încă un pas spre vindecarea cancerului. Vezi ce au descoperit cercetătorii

Cercetările în domeniul tratării cancerului sunt în toi, în condiţiile în care această boală afectează anual tot mai mulţi oameni de toate vârstele. Acum, specialiştii au descoperit că un singur anticorp poate provoca micşorarea tumorilor şi chiar dispariţia lor, ceea ce îi face să fie optimişti cu privire la găsirea, în sfârşit, a unui tratament pentru această maladie.

27 mart. 2012, 13:39
Încă un pas spre vindecarea cancerului. Vezi ce au descoperit cercetătorii

Mai multe forme de cancer, printre care cel mamar, ovarian şi cerebral, pot fi tratate şi, uneori, chiar eradicate cu ajutorul unui singur anticorp.

Testele efectuate în domeniu, prin implantarea de celule canceroase umane la şoareci, au avut rezultate incredibile. Mai exact, tumorile fie s-au micşorat, fie au dispărut, ceea ce îi face pe cercetători să se gândească să facă teste similare şi pe oameni în următorii doi ani.

Anticorpul în formă de Y „demască” celulele canceroase, care astfel pot fi „mâncate” de globulele albe, cele care apără organismul de boli.

„Putem concluziona că este legitim să sperăm că această proteină, CD47, poate ajuta la vindecarea cancerului la oameni”, a explicat profesorul Irving Weissman.