Încă un român, în finala Mondialului de Juniori, alături de David Popovici, la proba de 100 de metri liber! Cine este noul star din natație

Încă un tânăr înotător din România se face remarcat în competițiile internaționale. Patrick Sebastian Dinu s-a calificat în finala probei de 100 de metri liber, la Mondialul de la Lima. 

04 sept. 2022, 08:59
Încă un român, în finala Mondialului de Juniori, alături de David Popovici, la proba de 100 de metri liber! Cine este noul star din natație

Înotătorii români fac spectacol în Peru, la Campionatul Mondial de Natație pentru juniori. David Popovici şi Patrick Sebastian Dinu (foto, stânga) s-au calificat în finala de 100 m liber.

David Popovici s-a propulsat în finală cu cel mai bun timp din semifinale, 48.17 secunde.

Patrick Sebastian Dinu a fost cronometrat în semifinale cu 50.22 secunde.

Finala probei de 100 m liber masculin se va desfășura în noaptea de duminică spre luni, de la 2:02, ora României.

La fel ca Popovici, Dinu are 17 ani. El este legitimat la Clubul Sportiv Farul Constanța.

„Aquaman” David Popovici (17 ani) are trei medalii (două de aur, una de argint) cucerite până acum la Campionatul Mondial de la Lima: aur la 200 m liber, aur cu ștafeta de 4×100 m liber și argint cu ștafeta combinată 4×100 m liber.

De asemenea, și la feminin există șanse la medalie. Bianca Costea s-a calificat în finala probei de 50 m liber.

Românca și-a câștigat cursa din prima semifinală cu timpul de 25.43 secunde. Per total, timpul ei este al doilea din cele două semifinale.

În noaptea de duminică spre luni, de la ora 3:17, la Lima va avea loc finala probei de 50 m liber feminin.