Liderul grupării Stat Islamic din Afganistan şi Pakistan, UCIS de o dronă americană

Hafiz Saeed, liderul grupării Stat Islamic din Afganistan şi Pakistan a fost ucis de o dronă, informează serviciile secrete afgane, citate de bbc.com.

11 iul. 2015, 13:46
Liderul grupării Stat Islamic din Afganistan şi Pakistan, UCIS de o dronă americană

Saeed a fost ucis în regiunea Achin din provincia afgană Nangarhar, din estul Afganistanului, vineri noaptea. Aproximativ 30 de militanţi ai SI au fost, de asemenea, ucişi, în atacul cu dronă.

Marţi, un atac asemănător a dus la uciderea unui alt reprezentant important al grupării jihadiste Stat Islamic, Shahidullah Shahid, marţi.

Atacul de vineri a fost condus de forţele coaliţiei americane în coordonare cu serviciile secrete afgane, NDS, informează bbc.com.

Citeşte şi Numărul 3 în ierarhia grupării Statul Islamic din Afganistan, ucis cu o dronă americană

Provincia Nangarhar se află în apropiere de graniţa Afganistanului cu Pakistanul. Statul Islamic obişnuieşte să numească această regiune Khorasan. Săptămânile trecute, regiunea a cunoscut o recrudescenţă a luptelor, în special a celor dintre Statul Islamic şi talibani, care a dus la refuguierea populaţiei din zonă. Dar, în primul rând, zona unde militanţii Statului Islamic din Afganistan sunt cei mai activi.