Încă un „succes” STB după o investiție de jumătate de milion de euro. Unul dintre tramvaiele modernizate a început să scoată fum în prima zi de traseu

STB a inaugurat azi primele tramvaie ecologice modernizate cu o investiție de 500 de mii euro. În prima zi de traseu din unul dintre mijloacele de transport în comun a început să iasă fum.

10 sept. 2021, 14:03

STB a scos pe traseu vineri cele trei tramvaie care au fost modernizate în urma unei investiții de 500 de mii de euro.

Din păcate chiar în prima zi de traseu unul dintre mijloacele de transport în comun a îneput să emane fum, în zona stației Crângași, iar călătorii au fost nevoiți să coboare din tramvai.

Societatea de Transport București susține că ar fi ieșit fum din frâna, că nu s-a aprins nimic și că manipulantul ar fi acționat prea mult pe frâna.

Cele trei tramvaie circulă pe linia 41 și au culoarea verde ce sugerează ideea de transport ecologic. Investiția în modernizarea acestora a fost de 500 de mii de euro.

Celor trei trenuri, la bază vechi de cel puțin 20 de ani, li s-au adăugat porturi USB pentru încărcarea telefoanelor, camere de supraveghere, scaune noi, dar și podea semi-coborâtă.

Nu au, în schimb, aer condiționat, deoarece structura nu ar fi rezistat la această modificare.

STB. Trei persoane au ajuns la Urgență după ce șoferul unui autobuz a frânat brusc VIDEO

Trei persoane au ajuns la Urgență după ce un șofer al unui autobuz STB a frânat brusc înaintea unei treceri de pietoni. Călătorii au căzut, s-au rănit și au fost transportaţi la spitalele Elias și Floreasca.

Şoferul a frânat brusc înaintea unei treceri de pietoni, a declarat Constantin Tobescu, purtător de cuvânt al STB. Conform acestuia, incidentul a avut loc la ora 7:50. Constantin Tobescu a adăugat şi faptul că şoferul a recurs la această manevră deoarece un alt şofer i-a tăiat calea, scrie Libertatea. În urma manevrei, călătorii au căzut şi s-au lovit. Cel puţin trei dintre aceştia au fost transportaţi la Spitalul Floreasca şi la Spitalul Elias.

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, transmite că au început să fie aplicate amenzi de 100 de lei pentru şoferii STB care pleacă mai devreme sau mai târziu de la cap de linie, comparativ cu orarul obligatoriu stabilit. „Am moştenit un contract de delegare provizoriu pentru serviciul de transport public, atât în relaţia cu STB, cât şi în relaţia cu ceilalţi operatori din zona regională. A fost nevoie de zeci de ore de discuţii; au fost coordonate de viceprimarul Bujduveanu. În urma acestor discuţii avem azi un contract de delegare pe zece ani serios, corect, care a mulţumit toate părţile care au luat parte la aceste discuţii. Faptul că avem acest contract de delegare permite ADI să îşi exercite controlul pe STB. Au început să fie aplicate amenzi de 100 de lei pentru şoferii care pleacă mai devreme sau mai târziu de la cap de linie faţă de orarul care este obligatoriu pentru ei”.