Încă un tunel de metrou din cadrul Magistralei 4, finalizat miercuri

Miercuri, 10 iunie 2015, se va finaliza executia primului tunel pe interstatia Straulesti - Laminorului din cadrul Magistralei 4, Sectiunea Parc Bazilescu - Straulesti.

09 iun. 2015, 14:02
Încă un tunel de metrou din cadrul Magistralei 4, finalizat miercuri

Tunelul are lungimea de 607 ml, lucrare executată cu echipamentul de săpat tuneluri – Tunelling Boring Machine, botezat „Sfânta Parascheva”, care va sparge peretele mulat şi va intra în staţia Laminorului în jurul orei 13:00.

Execuţia primului tunel de pe interstaţia Străuleşti – Laminorului a început la data de 16.04.2015, iar lucrările s-au derulat în condiţii tehnice şi de siguranţă, cu funcţionarea corespunzătoare a tuturor instalaţiilor care concură la realizarea acestui tip de lucrări.

CITEŞTE ŞI Finanţare de 83 milioane euro de la CE pentru extinderea liniei 4 de metrou Parc Bazilescu – Străuleşti

Se estimează că în prima parte a anului 2016 structura tunelelor va fi gata. Termenul preconizat pentru finalizarea secţiunii Parc Bazilescu – Străuleşti este al doilea semestru al anului 2016.

Valoarea totală a proiectului de extindere a Magistralei 4 de metrou se ridică la suma de 1,115 miliarde lei, contractul de execuţie a lucrărilor fiind semnat încă din iulie 2012 cu o asociere de patru firme. Astaldi lucrează la acest proiect, ca lider de asociere, alături de firmele SC Somet SA, SC Tiab S.A. şi SC UTI Construction & Facility Management SA.