Încă un urs lovit de maşină, pe un drum naţional. Este al patrulea accident de acest fel în ultimele patru zile

Un urs a fost lovit marţi dimineaţă de o maşină care circula pe DN 11, animalul, grav rănit, fiind transportat într-o rezervaţie din judeţul Braşov, informează Inspectoratul Judeţean de Poliţie (IJP) Covasna.

19 nov. 2019, 14:16
Încă un urs lovit de maşină, pe un drum naţional. Este al patrulea accident de acest fel în ultimele patru zile

„Un conducător auto, în timp ce conducea un autoturism pe DN 11, din direcţia Târgu Secuiesc către Braşov, a lovit frontal un animal sălbatic, respectiv un urs, care se afla pe partea carosabilă, pe sensul său de mers. În urma accidentului animalul a fost rănit, deplasându-se circa 200 de metri pe un teren agricol, unde a fost tranchilizat de către un medic veterinar, iar în urma examinării de către acesta s-a stabilit faptul că are ambele membre din faţă rupte. Animalul a fost transportat la o rezervaţie pentru urşi în vederea acordării de îngrijiri medicale„, au precizat reprezentanţii IJP Covasna.

Este al doilea accident de acest fel produs în ultimele 24 de ore pe drumurile din România şi al patrulea din ultimele patru zile, fiind de notorietate cazul ursului care a agonizat 18 ore pe marginea drumului în judeţul Harghita.

Citeşte şi S-a întâmplat din nou! Ursoaică ucisă de o maşină pe DN1

Referitor la acest fenomen, prefectul de Mureş, Mircea Duşa, a declarat: „În ultima perioadă avem foarte mulţi urşi care coboară în zonele locuite, în perimetrul localităţilor, pe căile de acces, am avut incidente grave cu două persoane ucise de urs (…) Am avut cinci accidente pe drumurile naţionale şi pe drumurile judeţene din judeţul Mureş. Cinci urşi au fost loviţi de către maşini, de fiecare dată s-a intervenit„.