Încă zece femei de la fabrica de confecţii din Calafat au ajuns intoxicate la spital

Publicat: Marţi, 07 Mai 2013 11:25 // Actualizat: Marţi, 07 Mai 2013 11:25 // Sursa: RTV.net

Zece femei de la o fabrică de confecţii din Calafat au fost transportate la spital, marţi dimineaţă, după ce s-au simţit rău, cel mai probabil, din cauză că au inhalat insecticid folosit la dezinsecţie, la câteva zile după ce la aceeaşi unitate 67 de femei au ajuns la spital din aceeaşi cauză.

Femeile au solicitat intervenţia ambulanţei după ce au intrat marţi dimineaţă în fabrică şi au început să se simtă rău, acuzând o stare de ameţeală. Imediat, angajatorul a suspendat activitatea în fabrică până când se va stabili cantitatea de noxe din interior, relatează Mediafax.

La ora actuală, cele zece femei au fost transportate la spital, unde se află sub supravegherea medicilor.

"Femeilor li s-au acordat îngrijiri medicale, ele se află în acest moment în monitorizare, iar starea lor este momentan stabilă", a declarat Mihai Litră, purtătorul de cuvânt al Spitalului Calafat.

Inspectoratul Teritorial de Muncă Dolj a trimis o echipă la fabrica respectivă pentru a stabili împrejurările în care a avut loc incidentul.

"Inspectorii ITM sunt la faţa locului, se colaborează cu reprezentanţii fabricii, care au decis să suspende pe parcursul zilei de astăzi activitatea pentru a permite organelor abilitate să măsoare nivelul de noxe", a declarat Cătălin Mohora, inspector şef ITM Dolj.

Vineri dimineaţă, 67 de femei de la aceeaşi fabrică au ajuns la spital după ce s-au intoxicat, cel mai probabil, cu insecticidul pe care reprezentanţii fabricii l-au folosit joi seară în fabrică.

Şeful Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Dolj, Cătălin Mohora, declara că joi seară hala în care lucrează femeile a fost dezinfectată cu anumite substanţe, iar pe parcursul nopţii spaţiul respectiv a rămas închis, fiind aerisit doar vineri dimineaţă, timp de o oră, înainte ca angajatele să ajungă la serviciu.

Vezi şi Una dintre angajatele intoxicate în fabrica de confecţii din Calafat, transferată în comă la Craiova

loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
07 mai 11:38
...intoxicate în fabrica de confecţii din Calafat, transferată în comă la Craiova Source Article from http://www.rtv.net/inca-zece-femei-de-la-fabrica-de-confectii-din-calafat-au-ajuns-intoxicate-la-spital_78632.html ...
1
EUR
4.8286
RON
06 Apr
noapte 3 °
zi 16 °
Ultimele joburi adaugate
24 H