Încalcă regula: Moscova SPRIJINĂ votul separatiştilor din estul Ucrainei

Sprijinul acordat de Rusia pentru alegerile organizate duminica viitoare de separatişti în estul Ucrainei constituie 'o încălcare clară' a angajamentelor asumate de Moscova, a declarat marţi secretarul de stat american John Kerry, informează AFP, citată de Agerpres.

28 oct. 2014, 20:31
Încalcă regula: Moscova SPRIJINĂ votul separatiştilor din estul Ucrainei

'Sunt îngrijorat de planurile privind un aşa-zis proces electoral la data de 2 noiembrie în estul Ucrainei, pe care Rusia a declarat că îl va recunoaşte', a afirmat şeful diplomaţiei americane, în timpul unei vizite în Canada. 'Acest lucru reprezintă o încălcare clară a angajamentelor asumate de Rusia şi de separatişti în cadrul Acordurilor de la Minsk', a subliniat el.

John Kerry a avertizat că 'Statele Unite şi comunitatea internaţională nu recunosc alegerile separatiste, cu excepţia cazului în care acestea se înscriu în cadrul legii privind statutul special adoptat de parlamentul Ucrainei şi semnat de preşedintele (Petro) Poroşenko'.

Şeful diplomaţiei ruse Serghei Lavrov a declarat marţi că autorităţile de la Kremlin 'vor recunoaşte, desigur' rezultatele alegerilor legislative şi prezidenţiale ce urmează a fi organizate la 2 noiembrie de rebelii proruşi în regiunile care se află sub controlul lor în Ucraina.

Preşedintele ucrainean Petro Poroşenko a denunţat imediat declaraţiile care 'pun în pericol' procesul de pace menit să rezolve un conflict în care au murit peste 3.700 de persoane.

‘Sunt îngrijorat de planurile privind un aşa-zis proces electoral la data de 2 noiembrie în estul Ucrainei, pe care Rusia a declarat că îl va recunoaşte’, a afirmat şeful diplomaţiei americane, în timpul unei vizite în Canada. ‘Acest lucru reprezintă o încălcare clară a angajamentelor asumate de Rusia şi de separatişti în cadrul Acordurilor de la Minsk’, a subliniat el.

John Kerry a avertizat că ‘Statele Unite şi comunitatea internaţională nu recunosc alegerile separatiste, cu excepţia cazului în care acestea se înscriu în cadrul legii privind statutul special adoptat de parlamentul Ucrainei şi semnat de preşedintele (Petro) Poroşenko’.

Şeful diplomaţiei ruse Serghei Lavrov a declarat marţi că autorităţile de la Kremlin ‘vor recunoaşte, desigur’ rezultatele alegerilor legislative şi prezidenţiale ce urmează a fi organizate la 2 noiembrie de rebelii proruşi în regiunile care se află sub controlul lor în Ucraina.

Preşedintele ucrainean Petro Poroşenko a denunţat imediat declaraţiile care ‘pun în pericol’ procesul de pace menit să rezolve un conflict în care au murit peste 3.700 de persoane.