INCALIFICABIL. Autocarul lui Şahtior, oprit de bărbaţi înarmaţi, la Doneţk

Autocarul care transporta juniori ai echipei de fotbal Şahtior Doneţk a fost oprit marţi de bărbaţi înarmaţi în centrul oraşului Doneţk, a anunţat clubul a cărui primă formaţie, antrenată de românul Mircea Lucescu, a câştigat recent un nou titlu de campioană a Ucrainei.

21 mai 2014, 12:22
INCALIFICABIL. Autocarul lui Şahtior, oprit de bărbaţi înarmaţi, la Doneţk

Incidentul a avut loc când autocarul lui Şahtior Doneţk, cu jucători de la grupa de vârstă 16-17 ani, se îndrepta spre Donbass Arena.

O responsabilă a clubului, care se afla în autocar, a povestit că acesta a oprit la stop, la o intersecţie, când a apărut o maşină cu bărbaţi înarmaţi, care au blocat drumul. Femeia a trebuit să-i explice unuia dintre bărbaţi că înăuntru se află adolescenţi. Bărbaţii înarmaţi au schimbat câteva cuvinte între ei, au urcat în maşină şi au plecat.

Citeşte şi Mircea Lucescu, prins în conflictul din Ucraina: „Am vrut să cer oprirea campionatului”

Potrivit Agerpres, clubul Şahtior şi-a exprimat indignarea în legătură cu acest incident şi a amintit că este împotriva oricărei forme de violenţă.

Patronul lui Şahtior, miliardarul Rinat Ahmetov, a luat poziţie marţi în favoarea autorităţilor prooccidentale de la Kiev, denunţându-i pe separatiştii proruşi.

Aşa cum s-a anunţat, Mircea Lucescu a repetat duminică, după încheierea campionatului Ucrainei, că îşi va respecta obligaţiile profesionale la Şahtior Doneţk.

Citeşte şi Mircea Lucescu, ANUNŢ-BOMBĂ despre REVENIREA în România