Încălzirea locuinţelor va fi inutilă dacă această tehnologie ajunge pe piaţă

Mulți dintre noi se zbat să-și țină locuințele calde și să mențină facturile la un nivel acceptabil, mai ales în această perioadă. O nouă tehnologie ar putea înlătura complet nevoia de a ne încălzi casele.

13 ian. 2015, 16:41
Încălzirea locuinţelor va fi inutilă dacă această tehnologie ajunge pe piaţă

Potrivit celor de la PopSci, care citează un studiu al International Energy Agency, încălzirea locuințelor este ”vinovată” pentru aproape jumătate din toată energia electrică consumată la nivel global.

O serie de cercetători de la Standford University au descris o metodă mai eficientă de a conserva energia termică și de a reduce energia necesară pentru încălzirea locului în care stăm.

Noua tehnologie ar putea fi implementată în haine și presupune folosirea unor nanofire. Practic, hainele ar funcționa ca un fel de cușcă pentru căldură, iar nevoia de a încălzi locuri și obiecte ar dispărea.

Totul a început de la încercarea oamenilor de știință de a păstra radiațiile infraroșii în interiorul corpului uman. ”Dacă vrei să faci haine care să reflecte căldura, vei avea nevoie de metal”, a declarat Yi Cui, șeful proiectului.

În loc să folosească metal rigid, cercetătorii au decis să creeze un strat din nanofire din argint, foarte flebixile. Stratul ar putea fi aplicat cu ușurință hainelor de zi cu zi și ar avea rolul de a reflecta radiațiile infraroșii (emise în mod natural de corpul uman) înapoi la sursă.

Și, în cazul în care o persoană ar vrea să se încălzească mai tare, ar putea pur și simplu să stea langă computer. Curentul electric din apropierea nanofirelor le-ar încălzi.

Citeşte mai mult pe playtech.ro