Incendii catastrofale în Australia. Focul a scăpat de sub control VIDEO

Australia se confruntă cu incendii masive de vegetaţie care au scăpat de sub control. Peste 2.000 de pompieri  luptă cu sinistrul în statul australian Victoria.

04 mart. 2019, 10:35
Incendii catastrofale în Australia. Focul a scăpat de sub control VIDEO

Statul australian Victoria este cel mai afectat de incendiile de vegetaţie care nu mai contenesc şi au scăpat de sub control. Peste 2000 de pompieri se luptă cu flăcările pentru a stinge 19 focare de incendii.

Incendiile au distrus deja nouă clădiri în Bunyip State Park şi Yinnar South. Noi avertizări de incendii au fost emise în regiunile Bangholme şi Dandenong South. Incendiile de vegetaţie se extind cu repeziciune, punând în pericol viaţa vieţile oamenilor, precum şi locuinţele lor, scrie presa australiană.

În ciuda eforturilor echipelor de pompieri, focul pare a fi încă de neînvins, cel puţin deocamdată, şi a început să se îndrepte în direcţia Vest, spre Bangholme.

Citeşte şi Imagini apocaliptice în Australia. Pompierii, în luptă cu o tornadă de foc

Între timp, focarele din Dargo au fost retrogradate din starea de urgenţă la alertă de „supraveghere şi intervenţie”, scrie presa australiană.

Cu toate acestea, „există un focar de incendiu la 1,6 kilometri la sud-vest de Dargo care nu a fost stins deocamdată. La ora actuală sunt active încă 21 de focare în tot statul.