Incendii de vegetaţie în California VIDEO

Aproape 70 de incendii fac ravagii în aceste momente în California. Pare uluitor, dar flăcările devastatoare se văd şi din spaţiu.

02 aug. 2015, 13:36
Incendii de vegetaţie în California VIDEO

Majoritatea incendiilor au izbucnit din cauza fulgerelor care au lovit în zone cu vegetaţie foarte uscată. Zeci de case au fost distruse, iar mii de oameni au fost nevoiţi să îşi petreacă noaptea în adăposturi puse la dispoziţie de autorităţi.

Circa 9.000 de pompieri se luptă cu flăcările în California. Principalele incendii au distrus zeci de mii de hectare de vegetaţie şi sunt vizibile chiar şi din spaţiu. Zeci de case au fost distruse, iar mai multe autostrăzi au fost închise. Peste 600 de oameni au fost evacuaţi de urgenţă.

Într-o suburbie a oraşului Sacramento, un incendiu de vegetaţie a cuprins rapid mai multe locuinţe, echipate cu butelii cu propan. Acestea au explodat rapid, provocând pagube enorme.

Seceta excesivă și temperaturile extreme au transformat aproape întreg statul California într-un butoi cu pulbere. Iar meteorologii nu au veşti bune: în următoarele zile sunt aşteptate furtuni uscate. Fulgerele ar putea provoca noi incendii, iar vântul va alimenta flăcările, avertizează autorităţile. Guvernatorul statului a decretat stare de urgenţă, pentru a aloca fonduri suplimentare şi pentru a putea mobiliza cât mai mulţi pompieri.