Incendii devastatoare au devastat o regiune turistică montană. Şapte morţi şi mii de persoane evacuate

Şapte persoane au murit şi câteva mii au fost evacuate din cauza izbucnirii unor incendii de pădure care au distrus o regiune montană turistică din Statele Unite, informează presa americană.

01 dec. 2016, 09:37

Două focare de incendiu s-au declanşat cu repeziciune, în Tennessee din cauza unei secete cum nu s-a mai văzut în regiune de peste un deceniu, au informat autorităţile americane citate de presă.

Incendiile ameninţă şi un parc tematic din zonă, Dollywood, situat în oraşul turistic Pigeon Forge, în apropiere de parcul naţional Great Smoky Mountains – cel mai vizitat din SUA. Incendiile sunt alimentate şi de vântul puternic.

Citeşte şi În Israel s-a stârnit iadul: Flăcările mistuie tot ce le stă în cale

Cele şapte persoane care au decedat nu au fost încă identificate. Autorităţile locale au informat că trei dintre victime au fost găsite într-o locuinţă, a patra a fost găsită calcinată într-un hotel care s-a făcut scrum, iar trei, în acelaşi cartier, potrivit Knoxville News Sentinel. Aceeaşi sursă informează că aproximativ 45 de persoane au primit îngrijiri medicale într-un spital din regiune.

În total, 26 de incendii au devastat 4.855 de hectare de pământ şi pădure în Tennesse, a confirmat Ministerul Agriculturii.