INCENDII în Capitală. Un bărbat a ars de viu în casă, iar un afacerist şi-a văzut vila distrusă de flăcări

Un bărbat de 52 de ani din Bucureşti şi-a găsit sfârşitul în propria casă, după ce un incendiu puternic i-a afectat locuinţa. Familia bărbatului a rămas fără acoperiş deasupra capului. Ghinion a avut şi proprietarul unei vile de lux din zona Dorobanţi. Mansarda casei în care locuia a fost mistuită în întregime de flăcări.

20 dec. 2013, 06:25
INCENDII în Capitală. Un bărbat a ars de viu în casă, iar un afacerist şi-a văzut vila distrusă de flăcări

Un bărbat de 52 de ani a fost surprins de incendiu în propria casă şi a ars de viu, informează România TV. Flăcările au cuprins întreaga casă în doar câteva minute.

Erau flăcări mari, ardea într-una. Dintr-o dată a luat foc. În cinci minute au început să bubuie geamurile„, a spus o martoră la incendiu. Rudele bărbatului sunt în stare de şoc. „Eu dormeam. A venit băiatul şi m-a trezit din somn că a luat la cumnatul meu foc„, a spus cumnatul bărbatului mort în incendiu.

Oamenii din cartierul Sălaj din Capitală au sunat în disperare la 112. Incendiul era atât de puternic, încât se temeau să nu se extindă şi la alte case. „Suntem casă lângă casă. Ne-am speriat, avem copii mici în casă„, a spus un vecin.

Timp de o oră, pompierii s-au luptat cu flăcările. N-au mai putut salva nimic din casă. „Ne-am deplasat la locul intervenţiei cu 3 autospeciale cu apă şi spumă şi 2 ambulanţe SMURD şi o descarcere. Intervenţia a fost dificilă din cauza distanţei mici dintre imobile şi din cauza cantităţilor foarte mari de fum degajate„, a spus Cosmin Bosânceanu, pompier ISU Bucureşti.

Curat ghinion şi pentru un afacerist libanez, stabilit în România. După ce a renovat timp de câteva luni o vilă luxoasă din cartierul bucureştean Dorobanţi, focul a distrus totul în doar câteva zeci de minute. „Au reparat toată vara casa. Se pare că lucrările nu au fost realizate aşa cum trebuie şi consecinţele sunt pe măsură„, a declarat un vecin.

Proprietarul a fost cel care a anunţat pompierii atunci când a dat drumul la şemineu şi a văzut că iese fum. Bărbatul a reuşit să salveze din calea focului şi a apei câteva tablouri de valoare şi o geantă cu acte.