INCENDII la pelerinajul moaştelor Sfintei Parascheva

Două incendii au izbucnit duminică dimineaţă la pelerinajul moaştelor Sfintei Parascheva, din Iaşi, informează România TV.

12 oct. 2014, 06:25
INCENDII la pelerinajul moaştelor Sfintei Parascheva

Cele două incendii, produse duminică dimineaţa, au distrus marfa comercianţilor care au venit la Iaşi. În primul incendiu, flăcările au ars zece căciuli de blană şi zece papuci de casă. Potrivit primelor informaţii, incendiul s-a produs din cauza unui scurtcircuit.

În al doilea caz, flăcările au distrus în totalitate marfa unui comerciant. Se pare că incendiul s-a produs din cauza unei ţigări care a fost aruncată la întâmplare.

Citeşte şi Incidente la marele pelerinaj de Sfânta Parascheva. Focul a izbucnit de la lumânările credincioşilor

Oameni din toată ţara continuă să vină la Iaşi, la cel mai mare pelerinaj ortodox de Sfânta Parascheva. Mii de credincioşi au dormit pe unde au apucat şi au primit ceai cald şi pachete cu mâncare din partea autorităţilor.

Autorităţile supraveghează în permanenţă zona catedralei mitropolitane ca să poată interveni oricând este nevoie. Aproximativ 150 de pelerini care au venit în aceste zile la Iaşi pentru a se închina la racla cu moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva au necesitat îngrijiri medicale. O femeie din Tecuci a murit lângă rudele ei în timp ce stătea la coadă ca să se roage la Sfânta Parascheva.

Lt. col Marius Ţăranu, purtătorul de cuvânt al Grupării Mobile Jandarmi Bacău, a declarat pentru AGERPRES că de vineri dimineaţa, de la ora 4,00, şi până în prezent au fost 150 de persoane care au necesitat prim ajutor. Dintre acestea, 11 au ajuns la spital. Majoritatea au acuzat stări de rău şi de lipotimie, de oboseală, pusee de tensiune.

În preajma zilei de 14 octombrie, când se sărbătoreşte hramul Sfintei Cuvioase Parascheva, Iaşiul devine cel mai mare centru de pelerinaj din ţară şi unul dintre cele mai mari din Europa. La moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva, dar şi la cele ale sfinţilor aduşi în pelerinaj special cu această ocazie, vin să se închine atât ortodocşi, cât şi romano-catolici din ţară şi străinătate.

Anul acesta, lânga sipetul din argint al Cuvioasei Parascheva, au fost aşezate şi moaştele Sfântului Constantin Brâncoveanu, plus câteva rămăşiţe ale Sfinţilor Apostoli şi un fragment din Brâul Maicii Domnului.

Citeşte şi SFANTA PARASCHEVA 2014: Minunile CUVIOASEI PARASCHEVA