Incendii puternice de vegetaţie în California. Mii de oameni au fost evacuaţi VIDEO

În timp ce Europa Centrală este sub ape, peste ocean flăcările fac ravagii. Trei pompieri au fost răniţi, iar aproape 3.000 de oameni au fost evacuaţi din California, din cauza unor incendii de vegetaţie de proporţii.

03 iun. 2013, 18:05
Incendii puternice de vegetaţie în California. Mii de oameni au fost evacuaţi VIDEO

Circa 700 de case din apropiere de Los Angeles au fost evacuate din calea flăcărilor, iar câteva zeci au ars.

A trebuit să evacuăm, am plecat imediat. Am lăsat totul în urmă, nu am avut timp să luăm nimic, doar hainele de pe noi şi poşeta mea. Fiica mea şi-a luat câteva lucruri şi atât„, a spus Monique Hernandez, sinistrată.

Nu toţi au fost, însă, de acord să îşi părăsească locuinţele. Unii fac încă eforturi disperate pentru a-şi salva lucrurile.

Vreau să îmi salvez casa. Am investit mult în această casă, mult timp şi multe amintiri şi nu vreau să o pierd. Deci sunt aici până la sfârşit, orice ar fi„, a spus un bărbat.

Focul este alimentat de vântul puternic şi de vegetaţia uscată. Incendiul a distrus deja circa 100 de kilometri pătraţi în munţii şi canioanele din Parcul Naţional Angeles.

Autorităţile din Los Angeles au emis un avertisment de poluare şi au sfătuit oameni să nu iasă din case dacă nu este neapărat nevoie.

Citeşte şi Incendiu devastator în Arizona. 1.000 de hectare de vegetaţie, distruse VIDEO