Incendii teribile în Australia: Cel mai mare oraş din ţară este acoperit de un nor uriaş de cenuşă şi fum

Pompierii australieni şi-au sporit efectivele duminică pentru a face faţă incendiilor mari survenite în regiunea Sydney, confruntată cu seceta şi cu temperaturile anormal de ridicate.

20 oct. 2013, 05:42
Incendii teribile în Australia: Cel mai mare oraş din ţară este acoperit de un nor uriaş de cenuşă şi fum

Peste 200 de case au fost deja distruse şi alte 120 afectate de incendiile izbucnite de mai multe zile în statul New South Wales (sud-estul Australiei) şi răspândite de vânt, potrivit Agerpres.

Cele mai devastatoare incendii au izbucnit în regiunea Blue Mountains, situată la o sută kilometri vest de Sydney, degajând un nor de cenuşă şi fum, care a cuprins oraşul, cel mai mare oraş din ţară.

Citeşte şi Incendiu de vegetaţie scăpat de sub control în Australia: Zeci de maşini distruse şi mii de oameni evacuaţi

Până în prezent, autorităţile au identificat o singură victimă a incendiului, un bărbat de 63 de ani, care a murit în urma unui atac de cord în timp ce încerca să îşi protejeze casa împotriva flăcărilor, la nord de Sydney, unde localnicii au invocat un foc ‘apocaliptic’.

Pompierii au beneficiat de un răgaz vineri şi sâmbătă, graţie unei scăderi a temperaturilor şi unei slăbiri a intensităţii vântului, însă condiţiile meteo se vor deteriora din nou duminică, temperaturile urmând din nou să crească, iar vântul să bată cu peste 100 de kilometri pe oră.

Ne confruntăm cu o situaţie fără precedent în ceea ce priveşte riscul de expunere pentru regiunile Blue Mountains şi Hawkesbury„, a avertizat directorul pompierilor din statul New South Wales, Shane Fitzsimmons.