Incendiile fac în continuare ravagii în Portugalia

Incendiul declarat duminică la Serta, în centrul Portugaliei, încă nu este controlat după patru zile, în pofida eforturilor celor peste 1.200 de pompieri desfășurați în zona din care au fost evacuate sute de persoane și peste zece au suferit răni ușoare.

27 iul. 2017, 06:16
Incendiile fac în continuare ravagii în Portugalia

Potrivit purtătorului de cuvânt al Autorității Naționale de Protecție Civilă (ANPC), focul care afectează trei municipii încearcă să fie stăvilit de circa 1.250 de pompieri, peste 300 de vehicule și zece mijloace aeriene, printre care și numeroase aparate Canadair trimise de Spania.

Un alt avion Canadair din Maroc se va alătura curând dispozitivului de stingere a flăcărilor.

Citeşte şi Infern în Franţa: Peste 10.000 de oameni au fost evacuaţi pe timpul nopţii din cauza incendiilor de vegetaţie

Focul care menține trei fronturi active a izbucnit duminică la Serta și s-a extins apoi în municipiile Proença-a-Nova și în Maçal do Chao, unde au fost mistuite câteva case. Majoritatea răniților sunt persoane care au inhalat fum, potrivit Agerpres.

În afară de focul din Serta, există încă focare îngrijorătoare în Vale do Coelheiro, Nisa și Penacova, în centru; la Mosteiro în nord și la Mértola, în sudul țării.