Incendiile fac ravagii în Franţa. România trimite pompieri cu două avioane NATO. Raed Arafat: „Forțele noastre de intervenție vor fi la dispoziția colegilor din Franța”

Incendiile de vegetaţie fac ravagii în Franţa. Raed Arafat, şeful DSU, anunţă că România trimite 77 de pompieri, autospeciale şi alte mijloace de intervenţie pentru a ajuta la stingerea flăcărilor.

11 aug. 2022, 18:07
Incendiile fac ravagii în Franţa. România trimite pompieri cu două avioane NATO. Raed Arafat: „Forțele noastre de intervenție vor fi la dispoziția colegilor din Franța”

Incendiile fac ravagii în Franţa. Autorităţile franceze au cerut ajutor aerian şi terestru pentru stingerea incendiilor din apropierea oraşului Bordeaux.

Incendiile fac ravagii în Franţa. România trimite ajutoare

Citeşte şi Incendiile de vegetaţie continuă să facă ravagii în Europa. VIDEO şocant din Spania

România trimite 77 de pompieri, autospeciale dar și alte mijloace de intervenție în Franța, pentru a ajuta la stingerea incendiilor uriașe care fac ravagii în apropierea orașului Bordeaux.

„În urma analizei, am hotărât să folosim avioane de la baza de transport strategic care aparțin forțelor NATO și astăzi vor veni două avioane C17, avioane foarte mari de transport. Un avion va ateriza la București și unul la Timișoara.

Au fost mobilizați pompierii către București și către Timișoara din mai multe județe, urmând ca mijloacele de intervenție și personalul să fie transportate de cele 2 avioane militare C 17 către aeroportul Bordeaux din Franța. Deci, din punctul nostru de vedere, asta e o premieră în care trimitem mijloace tehnice și mașini de pompieri cu capacitate destul de mare.

Forțele noastre de intervenție vor fi la dispoziția colegilor din Franța și gata de intervenție, fără să fie obosiți, după ce traversează mii de kilometri până în Franța”, a declarat Raed Arafat, potrivit Digi24. 

Avioanele sunt așteptate să ajungă la Baza 90 și la Timișoara și sunt alocate 3 ore pentru încărcare și ancorare.

„Mașinile vor fi deja la Timișoara și la București, sosite. Noi așteptăm ultima mașină să ajungă la București din Piatra Neamț, la ora 18.00, ceea ce înseamnă că va fi totul pregătit pentru a fi încărcat. Și sperăm să reușească să plece chiar în noaptea asta”, a mai spus șeful DSU.

Președintele Emmanuel Macron anunţat recent că mai multe țări europene, între care și România, contribuie la eforturile de stingere a incendiilor din Franța.

Citeşte şi Europa lovită de temperaturi record, secete și incendii. Peste 1.000 de morţii din cauza caniculei, urgenţa climatică se înrăutăţeşte