Incendiu ATI Piatra Neamţ. Medicul erou este INTUBAT, cu arsuri pe 70% din corp. Orban: „Cei din mass-media să nu mai sune în Belgia, nu fac decât să deranjeze”

Doctorul Cătălin Denciu, în vârstă de 42 de ani, este medicul erou care a scos pacienții COVID din salonul alăturat celui care ardea, împreună cu alţi 3 colegi, chirurgul Pavel Borș și două asistente. Cătălin Denciu a ajuns duminică dimineaţă în Belgia şi a fost evaluat, în acest moment aflându-se sub tratament.

15 nov. 2020, 18:10
Incendiu ATI Piatra Neamţ. Medicul erou este INTUBAT, cu arsuri pe 70% din corp. Orban: „Cei din mass-media să nu mai sune în Belgia, nu fac decât să deranjeze”

Incendiu ATI Piatra Neamţ. Medicul-erou din Piatra Neamţ este intubat în Belgia, dar este stabil, căile respiratorii sunt funcţionale, dar arsurile ar fi pe aproximativ 70% din suprafaţa corpului, nu 40%, cum s-a spus iniţial. Pronosticul, având în vedere că respiratia este în regulă, ar fi favorabil, dar 3 zile sunt critice, spun surse Antena 3.

„Este evaluat din punctul de vedere al sănătății, este în tratament. Nu mai sunați direct la spitalul din Belgia, la secția respectivă, la centrul pentru arși, pentru că prietenii belgieni care au acordat sprijin ne-au semnalat că există un bombardament asupra activității. Îi rog pe cei care efectuează aceste apeluri să nu mai sune, pentru că nu fac altceva decât să deranjeze. Când avem informații relevante le vom pune la dispoziția mass media, ne rugăm pentru sănătatea domnului doctor, este îngrijit în cele mai bune condiții”, a declarat Ludovic Orban la Piatra Neamț.

Incendiu ATI Piatra Neamţ. Soţia medicului erou: „Îmi spunea „eu sunt bine, dar ceilalţi ardeau! Ardeau!”. Avem nevoie de un soţ, un tată!”

Incendiul de la secţia ATI a spitalului din Piatra Neamţ a făcut toţi colegii medici, dar şi oamenii politici, să se solidarizeze pentru a căuta să-i găsească cel mai bun tratament doctorului Cătălin Denciu, spune soţia sa.

„Se interesează toţi de el şi doamna ambasador şi toată lumea. Pe mine nu mă interesează astea, vreau să primească atenţia medicală pe care cu siguranţă o va primi acolo şi să se întoarcă acasă viu şi sănătos cât se poate. Colegii se mobilizaseră şi începuseră să caute soluţii în străinătate, ştiind exact care sunt condiţiile şi şansele pe care le are un pacient, mare ars, cum spunem noi în ţara noastră şi atunci soluţia domnului ministru a venit să ne ajute, să nu mai căutăm noi disperaţi soluţii în afară.

Pentru mine nu contează, exact asta i-am spus înainte de a pleca, nu avem nevoie de un erou, avem nevoie de un soţ, un tată. Ştiu că şi-a făcut meseria asta şi sper să şi-o facă în continuare cu dedicaţie, prea multă dedicare uneori pentru ce oferă sistemul medicla din ţara noastră. Era încrezător, el era îngrozit de ceea ce a putut să vadă acolo, îmi spunea încontinuu: „Eu sunt bine, eu sunt bine, ceilalţi ardeau, ardeau”. Are mâinile arse, era înfăşurat în folie protectoare. A fost o chestiune de secunde, de groază, carnagiu ce a fost acolo.”, a povestit soția medicului erou pentru sursa Antena1.

”Din fericire pentru ceilalţi, din păcate pentru noi, are un suflet foarte mare. Niciodată nu s-a gândit decât la ceilalţi, s-a pus pe sine pe ultimul loc. Aşa a fost mereu. N-are aproape nicio importanţă cum trec eu. Gândurile bune şi rugăciunile, dacă se pot îndrepta spre el şi să-l ajute bunul Dumnezeu să se întoarcă acasă. Credeţi-mă că nu mai pot”, a mărturisit, în lacrimi, Alina Claudia Denciu.

Citeşte şi: Incendiu ATI Piatra Neamţ. Alexandra Furnea, supravieţuitoare Colectiv: „Mă îngrozeşte pata de sânge de pe bucata de aşternut”

 


loading...
Partenerii noștri