Incendiu ATI Piatra Neamţ. Orban: „PNL se opreşte două zile din campania electorală, din respect pentru victimele de la Piatra Neamţ”

Preşedintele PNL, premierul Ludovic Orban, a anunţat că liberalii se opresc două zile din campania electorală din respect pentru victimele incendiului de la Spitalul judeţean de la Piatra Neamţ.

15 nov. 2020, 18:49
Incendiu ATI Piatra Neamţ. Orban: „PNL se opreşte două zile din campania electorală, din respect pentru victimele de la Piatra Neamţ”

Incendiu ATI Piatra Neamţ. „Aş vrea să anunţ că am luat decizia să amânăm evenimentul nostru de luni. De asemenea, am transmis către toţi colegii noştri să se oprească 2 zile din campania electorală, din respect pentru cei care şi-au pierdut viaţa, pentru familiile lor şi pentru cei care au avut de suferit”, a declarat duminică Ludovic Orban.

În incendiul izbucnit sâmbătă seara la secţia de ATI a Spitalului Judeţean Piatra Neamţ au murit zece persoane, iar alte şapte persoane au fost grav rănite, printre care şi medicul de gardă de la ATI, care a suferit arsuri grave pe circa 40% din suprafaţa corpului.

Partidul Naţional Liberal urma să lanseze luni programului de guvernare „Dezvoltăm România”.

Incendiu ATI Piatra Neamţ. Prefectul judeţului Neamţ spune cine este de vină pentru tragedie

Prefectul judeţului Neamţ, George Lazăr, a spus cine crede că este vinovat pentru tragedia în care cele 10 persoane au ars de vii în incendiul care a cuprins secţia ATI a spitalului Neamţ.

” E greu să vă dau un răspuns, dar sigur în ultimii 30 de ani nu au fost investiţii în zona medicală, în zona spitalicească, poate aşa cum ne-am fi dorit cu toţii şi poate aşa cum e normal. Fix pentru ceea ce s-a întâmplat ieri, azi-noapte la Spitalul Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ, în mod clar cine a compartimentat, cine a asigurat tehnic tot ceea ce înseamnă zona de oxigen, zona electrică, acolo cred că pot fi găsite răspunsuri. Pentru că dacă tot sistemul ar fi fost făcut ca la carte, nu ar fi trebuit ca un astfel de incident să se întâmple”, a afirmat George Lazăr.

Citeşte şi: Incendiu Neamţ. Prefectul judeţului spune cine trebuie să îi aibă pe conştiinţă pe cei 10 morţi