INCENDIU CLUB COLECTIV. Ce spun tinerii din cluburi, la două săptămâni de la tragedia din Colectiv

INCENDIU CLUB COLECTIV. La două săptămâni de la tragedia din Clubul Colectiv, tinerii din Bucureşti spun că sunt mult mai prudenţi atunci când merg să se distreze în localurile de noapte

14 nov. 2015, 13:32
INCENDIU CLUB COLECTIV. Ce spun tinerii din cluburi, la două săptămâni de la tragedia din Colectiv

INCENDIU CLUB COLECTIV. În noaptea de 30 octombrie, un incendiu izbucnit într-un club din Capitală punea doliu pe o ţară întreagă. Zeci de tineri şi-au pierdut viaţa în acea seară de toamnă şi peste 100 au ajuns arşi de vii pe un pat de spital din România sau din străinătate. Au trecut două săptămâni de la tragedie şi bilanţul morţilor continuă să crească.

Primul întrebare pe care o pun acum tinerii este unde sunt ieşirile de siguranţă

„Sunt destul de atentă acum. Deja am analizat toate ieşirile şi tot clubul”, spune o fata.

Orice ai face însă, nu poţi să-ţi iei toate măsurile de precauţie, mai spun tinerii.

„Ideea e că noi suntem super-inconştienţi şi când mergem undeva să ne distrăm nu ne gndim la asta. Dar mi-e frică, pentru că nu ne gândim noi ce asigurări au ăia mergem la risc mereu. Dar până la urmă poţi să mori oricând. Toată familia mea mi-a zis să stau cât mai aproape de uşă şi nu prea pot. N-ai cum să stai fix la uşă. Dacă se întamplă se întîmplă asta e”, spune o alta fata.

În urma incendiului din 30 octombrie, la clubul Colectiv au decedat 26 de persoane, iar pe drum spre spital a mai murit o persoană. În două săptămâni de la tragedie au decedat alte 28 de persoane, numărul victimelor ajungând, vineri, la 55.

Alte aproximativ 150 de persoane au fost rănite şi internate în spitale din Capitală. Dintre acestea, 37 au fost transportate spre unităţi sanitare din străinătate, însă nouă au decedat, trei în Marea Britanie, unul în Israel, doi în Olanda, unul în drum spre Elveţia, unul în Franţa şi Loredana Dărescu în Germania.

Citeşte şi: INCENDIU CLUB COLECTIV. Un spital din Olanda, gest uluitor pentru familiile românilor răniţi în Colectiv