INCENDIU COLECTIV. Povestea lui Matei Gabriel, un tânăr din Prahova care a decedat în CLUBUL MORŢII

Matei Gabriel era mândria familiei. A terminat Facultatea Politehnică în Bucureşti şi se stabilise aici. În noaptea tragică, era alături de prietena sa. S-au stins din viaţă împreună. Cu lacrimi în ochi, mama băiatului, cu inima frântă de durere, a povestit tragedia prin care a trecut băiatul său.

02 nov. 2015, 11:16
INCENDIU COLECTIV. Povestea lui Matei Gabriel, un tânăr din Prahova care a decedat în CLUBUL MORŢII

Matei Gabriel figurează pe lista celor care au pierit în incendiul din clubul bucureştean, scrie observatorulph.ro. „O să mi-l aducă astăzi de la Morgă”, a povestit femeia vecinilor, cu o imensă tristeţe în suflet. Matei Gabriel a învăţat şcoala primară şi gimnazială în comuna Iordăcheanu. Ulterior, s-a mutat în Bucureşti, unde a urma cursurile Universităţii Politehnica Bucureşti. Era inginer la Borsec şi, în noaptea tragediei se afla la concert alături de prietena sa, cu care era de doi ani împreună.

Citeşte şi Mărturia impresionantă a unui supravieţuitor din Club Colectiv: „Am remuşcări pentru că trăiesc”

„Mare păcat! Îl cunosc de mic copil. Avea 42 de ani şi a copilărit aici. Era foarte deştept şi părinţii erau mândri de el. Din ce am înţeles, un coleg de muncă a sunat acasă la ei în noapte nenorocirii şi i-au spus părinţilor că Gabi e mort. A plecat fratele său la Bucureşti să-l identifice şi, tot timpul, mama lui a sperat să nu fie el. E îndurerată toată familia”, ne-a povestit o vecină a familiei Matei. Trupul neînsufleţit al lui Gabriel Matei ar urma să fie adus astăzi sau mâine de la IML Bucureşti.

„Era un copil eminent. Chiar vorbeam cu cadrele didactice. Ne-am adus aminte de el, de pe vremea când era elev. Era cu mult peste media celorlalţi copii. Mama lui a fost secretară la şcoală. Ne-a povestit astăzi că s-au prăpădit şi fiul ei, şi prietena acestuia. S-au prăpădit în incendiul de la clubul din Bucureşti. Este tragedie mare. Se stabilise în Bucureşti. Avea un loc de muncă unde era bine apreciat. Era inginer. Are mutaţie în Bucureşti, dar va fi astăzi adus în localitate. Am vorbit cu mama băiatului care plângând mi-a spus tragedia”, a spus Ion Poiană, primarul comunei Iordăcheanu.

Citeşte şi INCENDIU CLUB COLECTIV. Un minut de reculegere în memoria tinerilor care şi-au pierdut viaţa în incendiu

„Sunt înmărmuriţi. Ambii părinţi sunt pensionari. Mama sa a lucrat pe vremuri ca secretară la şcoala din comună. El a plecat la facultate în urmă cu mulţi ani şi s-a stabilit acolo, unde se şi angajase şi îşi făcuse şi o prietenă. Urmează să-l aducă acasă, cel mai probabil”, a mărturisit un cunosc al familiei Matei. „Am aflat că tânărul va fi înmormântat marţi. Este o tragedie imensă”, a mărturisit şi Tănase Vasile, viceprimarul comunei.