INCENDIU COLECTIV. Bănicioiu: „Am văzut oameni NERVOŞI care spuneau că ascundem victimele în saci de plastic”

Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, a dat mai multe explicaţii, luni la România TV, legate de transferul victimelor de la Colectiv în străinătate. 

09 nov. 2015, 14:18
INCENDIU COLECTIV. Bănicioiu: „Am văzut oameni NERVOŞI care spuneau că ascundem victimele în saci de plastic”

Ministrul Sănătăţii a declarat, la România TV, că medicii români au făcut tot ce era posibil omeneşte ca să salveze victimele de la Colectiv şi a respins teorii ale conspiraţiei vehiculate pe reţelele de socializare.

„De ce această presiune isterică? Nu ştiu. Îmi reprosez doar ca nu am avut timpul necesar sa vorbesc cu toata lumea şi a explica. (…) Eu am spus de la  inceput ca rog pe toata lumea sa isi pastreze calmul. Transferurile au fost facute, in primul rand, pentru a decompensa – pentru că intrăm într-o a  doua etapa de tratament – pentru a decongestiona si a crea mai mult spatiu pentru cei care raman in Romania si pentru a le putea asigura un tratament la fel de bun ca in alta parte. Medicii din Romania îşi fac datoria la fel de bine, iar transferurile sunt numai in situaţia în care situaţia medicala o impune”, a spus ministrul.

Întrebat despre scenariul că, prin transferurile în strănănate, autorităţile române vor doar să scape de responsabilitate , Bănicioiu a spus: „Nu, in niciun caz. Noi incercam sa ii salvam pe toti.  (…) Sa nu ne mai luam dupa ce spune Facebook sau nu stiu cine pe la nu stiu ce emisiune. Medicii romani isi dau acordul doar daca considera pacientul stabil.

Rudele ranitilor sunt informate. De aceea noi am si spus tuturor ca sa nu mai vehiculeze in presa nu stiu ce informatii… Nu, numai medicul poate sa ia decizia respectiva. Numai medicul roman în colaborare cu medicul strain. (… ) Am vazut oameni care spuneau ca ii ascundem in saci de plastic prin spitale. Da, am intalnit oameni care au venit foarte nervosi ca sa scoatem sacii.

Eu nu mai pot sa inteleg partea asta. Am reusit sa ii tinem pe oamenii astia 7 zile, am reuşit să-i salvăm  si acum cade psihic Romînia. Haideti sa ne calmâm cu totii si sa ascultam numai expertiza medicala.”

CITEŞTE ŞI COLECTIV. Viaţa unor tineri ar fi putut fi SALVATĂ cu un ANTIDOT. Medicamentul a ajuns în România prea târziu