INCENDIU COLECTIV. Managerul spitalului Militar, mărturii sfâşietoare: Întreba tot timpul de iubita lui

"Nu am crezut vreodată că voi vedea şi voi simţi aşa ceva! Şi sunt medic militar", este mărturisirea managerului spitalului Militar despre noaptea cumplitei tragedii din clubul Colectiv. Comandantul Florentina Ioniţă retrăieşte cu lacrimi în ochi orele în care a luptat alături de toţi medicii săi pentru pacienţii lor... prea tineri şi frumoşi, aşa cum i-a descris. Acum însă nu are timp să se lase copleşită. Încă mai are de luptat pentru cei ale căror poveşti de viaţă nu le va uita niciodată.

04 nov. 2015, 15:01
INCENDIU COLECTIV. Managerul spitalului Militar, mărturii sfâşietoare: Întreba tot timpul de iubita lui

„Dintr-o maşina SMURD au fost aduşi 4 raniti într-o maşină. Erau înveliţi în folie, aveau un miros particular… fum amestecat cu, nu-mi dau seama ce substanţă, camfor… nu-mi dau seama… un miros pe care nu l-am mai simţit niciodată în viaţa mea. Tuturor trebuia să le fie prinse venele de la picior ca să li se ia analize pentru că mâinile erau prea afectate. Din venă nu curgea sânge… atat erau de grav… intrasera in soc, era un moment dramatic, împotriva firii. Fiecare avea scris numele pe picior ca si cum ar fi fost… nu stiu sunt lucruri„, a mărturisit pentru România TV conf. univ. Dr. Florentina Ioniţă Radu, comandant manager Spitalul Militar. 

Medicul nu poate uita acea noapte fatidică şi nici nu crede că va putea uita vreodată chipurile acelor oameni. Îşi aminteşte cu durere în suflet de un băiat care întreba cu disperare de iubita lui. Cei doi au ajuns amandoi la spital, in acelasi salon la Trapie Intensiva.

Vezi şi: INCENDIU COLECTIV. Un supravieţuitor povesteşte ce s-a întâmplat cu adevărat în clubul morţii

„Ştiu că unul dintre ei întreba tot timpul de iubita lui. Voia să stie ce e cu prietena lui. Altii au ajuns intamplator desi erau iubiti in salvari diferite… Romeo si Julieta, au fost preluati de medici diferiti si in final au ajuns in acelasi salon la trapie intensiva… asta a fost un lucru care ne-a impresionat si am zis ca poate undeva, asta a fost destinul”, a mai spus medicul.

Rănile suferite de acei tineri în urma incendiului din Clubul Colectiv sunt greu de descris în cuvinte. Au fost arşi pe întregul corp şi din păcate unii dintre ei vor rămâne toată viaţa cu sechele.

„Arsurie lor sunt trase practic la indigo pentru că au incercat să se apere de ce curgea de sus… si-au apărat faţa cu mâinile. Au arsuri la pavilioanele urechilor, iar asta trebuie bine manageriat. Ei trebuie pregatiti oamenii acestia pentru ca cea mai mare parte vor ramane cu sechele la nivelul lobilor urechilor, cartilajul este distrus, nefiind vascularizat, probabil ca nu vor putea fi făcute urechile, vor ramane cu alta forma.

Unul in stare foarte critica, cu sanse mici… cand am incercat sa il detubam si nu mai era sedat a inceput sa fie foarte agitat, el a ramas cuplat pe acele momente, de panica, teroare, cosmar.. cand ii spunem ca este la spital se mai linistea”, a povestit managerul spitalului.

Citeşte şi Legatura dintre dezastrul produs la clubul Colectiv şi cifra malefică 666. Cumpenele se abat asupra ROMÂNIEI