INCENDIU COLECTIV: Premierul Republicii Moldova a cerut CONTROALE în baruri, cluburi şi discoteci

Premierul interimar al Republicii Moldova, Gheorghe Brega, a dispus luni efectuarea de controale în toate localurile de divertisment de pe teritoriul republicii pentru a verifica dacă acestea dispun de planuri de măsuri antiincendiu și dacă aceste măsuri sunt respectate, informează într-un comunicat Biroul de presă al executivului de la Chișinău transmis AGERPRES.

02 nov. 2015, 12:41
INCENDIU COLECTIV: Premierul Republicii Moldova a cerut CONTROALE în baruri, cluburi şi discoteci

Anunțul a fost făcut de premierul interimar în timpul unei ședințe de guvern care a început cu un minut de reculegere în memoria victimelor incendiului de vineri seară din clubul bucureștean Colectiv, în care și-au pierdut viața 30 de oameni și au fost răniți aproape 200, dar și în memoria celor 224 de persoane care au murit sâmbătă, în Egipt, în prăbușirea avionului Airbus A321-200 al companiei ruse Kogalîmavia.

La rândul său, ministrul de interne în exercițiu, Oleg Balan, a indicat că aceste verificări, programate să înceapă luni, vor continua în următoarele două săptămâni.

Totodată, guvernul Republicii Moldova a îndemnat populația să doneze sânge pentru victimele incendiului din clubul Colectiv din București. Cetățenii moldoveni pot merge zilnic la punctele de recoltare a sângelui ale Centrului Național de Transfuzie a Sângelui din Chișinău, Bălți sau Cahul.

Președintele Partidului Popular European din Moldova (PPEM), Iurie Leancă, anunțase anterior că va merge luni, împreună cu echipa sa, la Centrul Național de Transfuzie a Sângelui din Chișinău, pentru a dona sânge. Un anunț similar a fost făcut și de ministrul apărării în exercițiu, Anatol Șalaru.

‘Militarii armatei naționale a Republicii Moldova sunt alături de durerea fraților noștri. Am transmis condoleanțele mele și ale întregii armate a Republicii Moldova autorităților de la București’, declarase Șalaru, într-un comunicat în care specifica faptul că militarii vor putea dona sânge la Academia Militară „Alexandru cel Bun” și în incinta Brigăzii 2 Infanterie Motorizată în data de 3 noiembrie și la Centrul pentru Diagnostic din Chișinău, în 4 noiembrie.