INCENDIU COLECTIV. Un senator vrea audieri în Parlament: „STS să explice dacă acel colonel a spus adevărul” VIDEO

INCENDIU COLECTIV. Senatorul Dian Popescu, membru al Comisiei de Apărare, vrea audieri la comisie în cazul Colectiv. Senatorul susţine că reprezentanţii STS ar trebui să dea explicaţii cu privire la colonelul Ştefan Enache, detaşat la SGG şi arestat, în urma declaraţiilor acestuia legate de incendiul de la Colectiv.

11 ian. 2016, 13:36
INCENDIU COLECTIV. Un senator vrea audieri în Parlament: „STS să explice dacă acel colonel a spus adevărul” VIDEO

Senatorul Dian Popescu propune convocarea unei şedinţe a Comisiei de apărare la care să fie chemaţi reprezentanţii STS pentru a da explicatii în urma declaraţiilor colonelului STS, Ştefan Enache, potrivit căruia incendiul de la Colectriv a fost provocat intenţionat, aşa cum reiese din stenogramele de la dosar. 

Eu coordonez tot ce înseamnă activitatea de stenograme, documente secrete, bruiaj”, mai spunea colonelul STS, potrivit documentelor procurorilor.

„Sa cercetam care este adevarul. Acest om facea parte din SGG, dar era din STS. STS este sub controlul Comisiei de apărare a Parlamentului României. Să vedem cum acest om a fost lasat atâta timp. Dacă el spune adevarul este o problemă.

Să ne spună dacă acest om a spus adevarul, daca este un om integru si, dacă acest om a intrat pe terenul speculatiilor, de ce l-au tinut atatia ani si l-au făcut colonel„, a declarat Dian Popescu la România TV.

 

 

Colonelul STS Ştefan Enache, care a fost arestat şi care a invocat, potrivit stenogramelor din dosar, o mână criminală în incendiul de la Clubul Colectiv, a fost trecut în rezervă la data de 4 ianuarie, a precizat Serviciul de Telecomunicaţii Speciale. 

„Pe data de 04.01.2016 ofiţerul a fost trecut în rezervă şi nu mai face parte din rândul cadrelor militare în activitate din Serviciul de Telecomunicaţii Speciale„, a anunţat STS.

Potrivit STS, col. Enache Ştefan a fost încadrat în Serviciul de Telecomunicaţii Speciale la data de 31.07.1990.

CITEŞTE ŞI INCENDIU COLECTIV. STENOGRAME: Autorităţile ştiau ce va fi în club. A fost provocare. I-a făcut ca la rotisor


Enache Ștefan, ofițer activ cu gradul militar de colonel în cadrul UM 02999 – Serviciul de Telecomunicații Speciale și consilier în cadrul Secretariatului General al Guvernului, la data faptei, a fost trimis în judecată, în stare de arest preventiv, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență.

Potrivit DNA, în rechizitoriul întocmit procurorii militari au reținut că, la data de 8 decembrie 2015, inculpatul Enache Ștefan a pretins de la o persoană o sumă de peste 10.000 de euro în scopul de interveni pe lângă directorul Regiei Autonome — Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat, asupra căruia a dat asigurări că are influență, pentru ca acesta din urmă să le asigure celor doi adjudecarea, la o licitație, a unui imobil din municipiul București, la un preț mult subevaluat.

Imobilul astfel achiziționat urma să fie valorificat, iar profitul să fie împărțit între inculpat și persoana respectivă, precizează DNA.

Ulterior, în data de 10 decembrie 2015, inculpatul Enache Ștefan a pretins și în ziua de 14 decembrie 2015 a primit suma de 30.000 de euro, de la un intermediar, indicat pentru a asigura achiziționarea a două imobile, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante”, arăta DNA.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Militar București, cu propunere de a se menține măsura preventivă dispusă în cauză.