Incendiu de amploare în Marsilia. Sute de hectare de vegetaţie au fost mistuite de flăcări

Un violent incendiu, întețit de vânt, a răvășit luni parcul național Calanques de la marginea orașului Marsilia (sudul Franței), la mai puțin de o lună după ce un alt sinistru amenințase orașul, informează agenția France Presse (AFP).

06 sept. 2016, 05:51
Incendiu de amploare în Marsilia. Sute de hectare de vegetaţie au fost mistuite de flăcări

În jur de 250 de hectare de vegetație au fost deja mistuite de flăcări la începutul serii de luni, în acest incendiu care a izbucnit la câțiva kilometri de portul Marsilia, al doilea oraș francez ca mărime.

„Situația este foarte dificilă, există rafale de 80 până la 100 de kilometri pe oră”, a declarat pentru AFP Didier Réault, primarul adjunct al Marsiliei și președinte al parcului național Calanques, scrie Agerpres.

Potrivit lui Réault, nici o locuință nu era totuși amenințată de flăcări, iar hanul pentru tineri din inima zonei de tufișuri a fost evacuat.

„Resurse considerabile au fost desfășurate”, a explicat un purtător de cuvânt al pompierilor.

Un nor impresionant de fum era vizibil din centrul orașului Marsilia iar compania aeriană Canadair și-a multiplicat rotațiile în jurul orașului încercând să restrângă la maximum efectele sinistrului care împiedicau decolarea avioanelor.

Mai la vest, în zona Carcassone, un alt incendiu de pădure a continuat, de asemenea, să progreseze după ce a ars 250 de hectare de tufișuri în câteva ore, potrivit pompierilor.

Aceste zone au fost plasate luni în stare de „risc excepțional” de incendiu, din cauza vântului puternic și a temperaturilor ridicate. Seceta este, de asemenea, extremă.

La 10 august, un incendiu a distrus peste 3.000 de hectare, precum și 30 de case, la nord de Marsilia. Acesta a fost oprit abia la porțile orașului, amintește AFP.

Citeşte şi Cel puţin 23 de oameni au murit după un incendiu la o închisoare din Etiopia