Incendiu de amploare. O sută de soldaţi s-au alăturat pompierilor în lupta cu focul

O sută de soldaţi ai armatei britanice au fost desfăşuraţi, joi, pentru a oferi ajutor în lupta cu focul, după izbucnirea unui incendiu, la o moară, la Est de Mancester.

28 iun. 2018, 10:45
Incendiu de amploare. O sută de soldaţi s-au alăturat pompierilor în lupta cu focul

Armata a fost mobilizată pentru a oferi „un sprijin eficient şi resurse suplimentare în lupta cu focul, a declarat un responsabil local, în cadrul unei conferinţe de presă. Locul unde s-a produs sinistrul este greu accesibil.

La locul catastrofei acţionează „o sută de soldaţi”, iar un elicopter de transport Chinook a fost trimis în zona afectată, pentru a oferi ajutor pompierilor, a anunţat ministrul Apărării. Elicopterul „va transporta echipament greu şi pompe de volum mare către zonele greu accesibile, dată fiind structura terenului”, a mai precizat aceeaşi oficialitate.

Incendiul a fost alimentat de valul de căldură ce afectează Anglia de mai multe zile, acesta fiind clasificat ca fiind un  „eveniment major”.

Situaţia este „extrem de îngrijorătoare”, iar focul nu a fost stins, dar arde mocnit. De asemenea, nu sunt semne de ploaie în următoarele zile sau chiar săptămâni, prognozele indicând contrariul.

Până acum au fost evacuate 34 de gospodării, ca măsură de precauţie, dar ulterior, locuitorii au putut să revină la casele lor.

Nu au fost înregistrate victime în urma acestui incendiu.