Incendiu de pădure. Cel puţin 50 de case au fost devastate de foc, iar 90.000 de locuinţe nu mai au curent electric

Un incendiu de pădure a devastat marţi o zonă din localitatea de coastă Valparaiso mistuind cel puţin 50 de case şi lăsând fără curent electric 90.000 de locuinţe, potrivit Biroului Naţional de Urgenţă (Onemi).

25 dec. 2019, 11:14
Incendiu de pădure. Cel puţin 50 de case au fost devastate de foc, iar 90.000 de locuinţe nu mai au curent electric

Incendiul, care este încă activ, a fost declanşat de două focare diferite şi simultane care au izbucnit marţi după-amiază în pădurile din Rocuant şi San Roque, şi s-au unit în apropiere de loclitatea La Isla.

Deocamdată, flăcările au ars între 15 şi 8,5 hectare de vegetaţie, iar apropierea de zona locuită a determinat decretarea alertei roşii în municipiul Valparaiso, potrivit Onemi, potrivit Agerpres.

La faţa locului au fost desfăşurate 15 brigăzi, 4 avioane şi 4 elicoptere ale Corporaţiei Naţionale Forestiere (Conaf); 28 de unităţi ale Pompierilor Voluntari din Valparaiso, 11 din localitatea învecinată Vina del Mar şi alte 15 din localităţile din apropiere.

Corpul de Pompieri din oraşul Valparaiso a informat pe reţelele de socializare că a fost decretată alerta roşie şi evacuarea localnicilor din zona de pericol, potrivit Agerpres.

Guvernatorul municipiului Valparaiso, Jorge Martínez, a declarat presei că se cercetează cauzele incendiului, care se suspectează că a fost declanşat în mod intenţionat.