INCENDIU de proporţii într-o pădure din judeţul Buzău UPDATE

Un incendiu puternic, care se întinde pe patru-cinci kilometri, a izbucnit, luni dimineaţă, la o lizieră de pădure din zona localităţilor Brăeşti, Ruginoasa şi Goideşti, peste 50 de pompieri ai ISU Buzău şi voluntari fiind mobilizaţi pentru stingerea focului, însă zona este greu accesibilă.

28 dec. 2015, 08:40
INCENDIU de proporţii într-o pădure din judeţul Buzău UPDATE

UPDATE 21.30 Pompieri şi localnici din comuna Brăeşti, judeţul Buzău, vor rămâne peste noapte pentru a supraveghea pădurea care a fost cuprinsă de un incendiu, întrucât în zonă continuă să ardă mocnit resturi de copaci.

Potrivit primarului comunei Brăeşti, Adrian Perţea, luni seară incendiul se manifestă încă, iar mai mulţi localnici vor merge să supravegheze zona alături de pompieri.

Conform sursei citate, în continuare ard mocnit resturi de copaci care nu pot fi stinse. Pompierii şi localnici vor supraveghea toată noaptea pădurea, pentru a putea interveni în cazul în care vântul va reaprinde focul acolo unde a fost stins.

UPDATE 16.00 Incendiul de pădure izbucnit luni dimineața pe o distanță de cinci kilometri pe raza localității buzoiene Brăiești, într-o zonă greu accesibilă, a fost localizat, fiind eliminat pericolul de extindere al acestuia.

‘Prin efortul conjugat și susținut al pompierilor buzoieni, personalului ocolului silvic și membrilor Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență, incendiul a fost localizat fiind eliminat pericolul de extindere al acestuia. În prezent, forțele de intervenție continuă misiunea de stingere a focarelor existente în aria de manifestare‘, precizează IGSU într-un comunicat transmis pe Facebook.

La rândul său, purtătorul de cuvânt al ISU Buzău, Vasile Prahoveanu, a declarat, pentru Agerpres, că ‘în zona incendiului se acționează sol-aer’. ‘Elicopterul se alimentează din lacul de acumulare al Hidrocentralei de la Siriu și transportă apă deasupra focarului, iar la sol circa 120 de pompieri și voluntari cu șapte autospeciale, un ATV și o șenilată acționează pentru stingerea cioatelor’, a mai declarat purtătorul de cuvânt al ISU Buzău, Vasile Prahoveanu.

________________________________________________________________________________

Aproape 100 de persoane, dintre care 50 de pompieri din cadrul ISU Buzău, au fost angrenați, luni dimineața, în stingerea unui incendiu de pădure în zona Brăiești-Goidești Ruginoasa din Munții Buzăului pe un front de circa 4-5 kilometri.

În zonă este așteptat un elicopter de recunoaștere.

„ISU intervine cu un efectiv de 50 de pompieri, de asemenea s-au deplasat forțe de la Ocolul silvic Pârscov, serviciul voluntar pentru situații Brăiești, din primele informații este vorba de o pădure mixtă, foioase și rășinoase de circa 70 de ani. În zonă vântul bate cu putere și crează curenți turbionari, iar deplasarea se face pe jos, peste o oră și jumătate din localitatea Brăiești”, a declarat pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al ISU Buzău, Vasile Prahoveanu.

Conducerea ISU Buzău a luat deja unele măsuri suplimentare de recunoaștere.

„A crescut activitatea operativă a detașamentului de pompieri, a fost trimisă la fața locului grupa operativă și s-a solicitat Inspectoratului General de Aviație un elicopter în vederea executării operațiunii de recunoaștere”, a mai spus oficialul ISU Buzău.